Νίκαια: Μία γειτονιά στο έλεος των γκαζοφονιάδων (video)

Δεν φαίνεται να υπάρχει σωτηρία για τους κατοίκους κοντά στο Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας που εδώ και χρόνια υπομένουν την παράνοια της ηχορύπανσης, υπό την πλήρη αδιαφορία του δήμου και της τροχαίας!

Εδώ και περισσότερο από 15 χρόνια και με ένα διάλειμμα έξι ετών από το 2009 μέχρι το 2015 όταν τα… άγρια νιάτα με τις μηχανές μεταφέρθηκαν στο περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ, οι κάτοικοι μίας γειτονιάς της Νίκαιας – όσοι γειτνιάζουν με την ανηφοριά της Μάνου Κατράκη που οδηγεί στο Θέατρο της πόλης –  υποφέρουν από το ανεμπόδιστο χόμπι των μηχανόβιων!

Όταν νυχτώνει, αδιαφορώντας για γονείς, ηλικιωμένους, μωρά και εργαζόμενους, τα παιδιά με τα πειραγμένα και θορυβώδη δίχρονα παπάκια, τρέχουν, κοντράρονται, κάνουν σούζες και σβούρες, δημιουργώντας θόρυβο στα πλαίσια του παράνομου, φαινόμενο σχεδόν καθημερινό! Η οργή των κατοίκων εδώ και χρόνια ξεχειλίζει, όπως και η αδιαφορία των πάντων, δηλαδή του Δήμου και της Τροχαίας. Ο δήμαρχος ρίχνει το μπαλάκια των ευθυνών στην Αστυνομία, η Αστυνομία στην Τροχαία και η Τροχαία στο Δήμο κι έτσι αυτό αλλάζει διαρκώς χέρια, δίχως αποτέλεσμα.

Οι κάτοικοι αντιδρούν σχεδόν καθημερινά. Τηλεφωνήματα στην Αστυνομία, περιπολικά στο χώρο, δύο-τρεις κουβέντες με τα παιδιά λες και είναι φιλαράκια και μετά πάλι γκαζιές μέχρι το κοντέρ να φτάσει στο μηδέν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από την έναρξη των… εργασιών, οι μηχανόβιοι σαν να μετέχουν σε ένα είδος γκέτο, οργανώνονται – σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες – καταναλώνοντας ουσίες, μετατρέποντας την ήδη παράνομη οδηγική τους συμπεριφορά, σε εξαιρετικά επικίνδυνη για την ακεραιότητά τους.

Στην KEDENEWS έχει φτάσει επίσημη καταγγελία από κατοίκους της περιοχής και εδώ είναι που η δημοσιογραφία μετατρέπεται σε λειτούργημα.

Περιμένουμε απαντήσεις από το δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη για να τις μεταφέρουμε στους κατοίκους της περιοχής που διαμαρτυρήθηκαν επώνυμα στην ιστοσελίδα μας.

Στα video που ακολουθούν δεν υπάρχει στην πραγματικότητα φασαρία, καθώς οι μετέχοντας στην θορυβώδη δραστηριότητα απλά μαζεύονται στο χώρο. Όταν αρχίζουν οι κόντρες, ο θόρυβος δεκαπλασιάζεται! Αυτή είναι η οδός Μάνου Κατράκη που οδηγεί στο χώρο τους.

[video width="640" height="368" mp4="/wp-content/uploads/2020/05/video-1589213363-1.mp4"][/video]

Περισσότερα σε Ειδήσεις