Κελιά …σουίτες στις φυλακές Κορυδαλλού

φυλακές

Κελί στις φυλακές Κορυδαλλού όπου φιλοξενείται Ρώσος κακοποιός δεν απέχει και πολύ από δωμάτιο ξενοδοχείου, όπως φαίνεται στις απίστευτες εικόνες έφερε στην δημοσιότητα το «Βήμα» και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Εικόνες και καταστάσεις που σου φαίνεται απίθανο να συμβαίνουν μέσα σε φυλακή, έφερε στην δημοσιότητα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μέσω του tovima.gr

Ακριβώς δίπλα κελιά – «σπηλιές» με τοίχους και ταβάνια που έχουν καταρρεύσει, με πολλά σκουριασμένα κρεβάτια, με σάπια ξύλινα έπιπλα, με βρώμικα σεντόνια, με λιωμένες κουρτίνες μέσα σε δυσωδία και συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.

Η σουίτα Ρώσου κακοποιού

Το κελί -γκαρσονιέρα που βρίσκεται στην Β’ Πτέρυγα φέρεται ότι είναι δημιούργημα Ρώσου αρχικακοποιού που πλέον κρατείται σε άλλη φυλακή. Με τον χώρο κράτησής του να μην διατίθεται σε άλλον κρατούμενο!

Το κελί με τις τριτοκοσμικές συνθήκες βρίσκεται ακριβώς δίπλα και σε αυτό κρατούντο κυρίως αλλοδαποί, ανάμεσα σε αυτούς ο νεαρός Λίβυος κρατούμενος για τον οποίο προ μερικών ημερών υπήρχαν ενδείξεις, χωρίς ευτυχώς να επαληθευθούν, ότι ήταν φορέας του κορονοϊού.

Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή κατάσταση και αντίφαση βρέθηκε προ μερικών ημερών, σε επίσκεψή της στις φυλακές Κορυδαλλού η Γενική Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου. Μια κατάσταση πλούτου κι απόλυτης εξαθλίωσης εντός των φυλακών, που αποτυπώνει με ενδεικτικές φωτογραφίες «Το Βήμα».

“Κελιά πλουσίων και φτωχών”

Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε σχεδόν κανένα έργο επισκευής και ανακαίνισης χώρων κι όλα επαφίενται στις «επενδύσεις» των κρατουμένων, με διαχωρισμό της φυλακής σε κελιά πλουσίων και φτωχών.

Πηγή: flashnews.gr