Επιτυχόντες μαθητές βράβευσε ο Μητροπολίτης Ύδρας

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου, στην Συνεδριακή αίθουσα του Ι. Καθεδρικού Ναού Ύδρας, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και με την παρουσία πλήθους κόσμου, η εορταστική εκδήλωση της τοπικής Εκκλησίας της Ύδρας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, βραβεύθηκαν με χρηματικό ποσό οι εισαχθέντες στα ΑΕΙ από την Γ’ Λυκείου. Τελέστηκε  η ευλογία και η κοπή της Βασιλόπιτας της τοπικής Εκκλησίας.

Την έναρξη της εορταστικής εκδήλωσης άνοιξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου καλωσορίζοντας τους παριστάμενους. Στη συνέχεια ακολούθησε εμπνευσμένη και ψυχωφελής ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Ύδρας

Στην ομιλία του ο Ποιμενάρχης μίλησε προς ωφέλεια όλων μας και για τον πνευματικό μας ανεφοδιασμό αναφερόμενος σε κοινωνικά θέματα, αλλά και κυρίως σε θέματα πνευματικής κοινωνίας. Επίσης αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νεκταρίου λόγω των εκατό χρόνων από την οσιακή Του κοίμηση (1920 – 2020) και τους εορτασμούς που θα προβεί η Ι. Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης.

Στον επίλογο της ομιλίας του αναφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ύδρας κάνοντας απολογισμό αλλά και για το έργο που παράγει σαν φιλανθρωπικό Ίδρυμα και κλείνοντας ευχήθηκε καλή και ευλογημένη χρονιά προς όλους.

Μετά την ομιλία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, βράβευσε τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Ύδρας που έχουν εισαχθεί σε ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Στη συνέχεια ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας προσέφερε μια ολιγόλεπτη μουσική πανδαισία στους παρευρισκόμενους με πρωτοχρονιάτική μουσική.

Η εορταστική εκδήλωση συνεχίστηκε με την ευλογία και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη και του Ιερείς του νησιού.

Δείτε επίσης: Νέα Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης στο νησί

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr