Τα τέλη στις επιχειρήσεις στο νησί

Την επιβολή για τα τέλη επί ακαθάριστων εσόδων κέντρων διασκέδασης και συναφών καταστημάτων για το 2020, που βρίσκονται στις Σπέτσες εισηγήθηκε η οικονομική Επιτροπή του Δήμου προς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία, το τέλη ανέρχονται:

1. σε ποσοστό 0,5% στα ακαθάριστα έσοδα των:

α) κάθε είδους, μορφής και ονομασίας καταστημάτων στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός του καταστήματος ή σε πακέτο, φαγητά, ποτά, καφές, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα, εφόσον κατά την άδεια που έχει εκδοθεί, διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα εντός ή και εκτός του καταστήματος,

β) ζυθοπωλείων και μπαρ ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομασίας και κατηγορίας,

γ) καντινών

δ) τα κέντρα διασκέδασης και τα καταστήματα των πιο πάνω περιπτώσεων που λειτουργούν μέσα σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις κάθε λειτουργικής μορφής και κατηγορίας, καθώς και τα οργανωμένα τμήματα των σούπερ μάρκετ, στα οποία πωλούνται έτοιμα φαγητά. Εξαιρούνται από τη ρύθμιση του 0,5% τα έσοδα από επιχειρήσεις που λειτουργούν εντός Καζίνο

2. σε ποσοστό 5% προκειμένου για νυχτερινά κέντρα, αίθουσες χορού και άλλα καταστήματα με ποτά και θέαμα, καφωδεία, κέντρα διασκέδασης (καμπαρέ, νάιτ κλαμπ, κοσμικές ταβέρνες, μπουάτ) και χορευτικά κέντρα με μουσική.

3. σε ποσοστό 0,5% στα ακαθάριστα έσοδα των καταστημάτων:

  • Ενοικιάσεως σκαφών αναψυχής τοπικού χαρακτήρα, θαλάσσιων ποδηλάτων, ιστιοσανίδων, ειδών χρησιμοποιούμενων στην παραλία.
  • Ειδών που χρησιμοποιούνται στη θάλασσα από τους λουόμενους.
  • Ειδών «σπορ», «σκι» και «ορειβασίας»
  • Σχολών εκμάθησης θαλάσσιων σπορ
  • Ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Μώραλης: “Δεν με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή”

Πηγή: tornosnews.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις