Εβελίνα Παπαδοπούλου και Χριστίνα Ροή οι νέες Αντιδήμαρχοι

Με Απόφασή του Δημάρχου Πόρου Γιάννη Δημητριάδη που δημοσιεύθηκε στις 13 Φεβρουαρίου, ορίστηκαν δύο νέες Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Πόρου, η Εβελίνα Παπαδοπούλου, με αρμοδιότητες εποπτείας των Διευθύνσεων Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, και η Χριστίνα Ροή (Αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία), με αρμοδιότητες εποπτείας των τομέων Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Επισημαίνεται ότι με βάση τις διατάξεις του «Κλεισθένη», μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019, δέκα μόλις Δήμοι σε όλη την χώρα (εκ των οποίων πέντε νησιωτικοί και μεταξύ αυτών ο Πόρος) δεν δικαιούνταν να έχουν περισσότερους από δύο Αντιδημάρχους. Το παράδοξο αυτό διορθώθηκε με το Νόμο 4635/2019, με τον οποίο ορίστηκε ελάχιστο όριο τριών Αντιδημάρχων για όλους τους Δήμους, ενώ με το Νόμο 4647/2019 δόθηκε η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης των Αντιδημάρχων όλων των Δήμων κατά 1/3, με την τοποθέτηση Αντιδημάρχων χωρίς αντιμισθία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, με τον ορισμό της Εβελίνας Παπαδοπούλου ως Αντιδημάρχου, υλοποιείται η δέσμευση του Γιάννη Δημητριάδη για τοποθέτηση σε αμειβόμενη θέση αιρετού κάθε νέου κάτω των 30 ετών που θα έβαζε υποψηφιότητα και θα εκλεγόταν με την παράταξή του.

Πηγή: portnet.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις