Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κυθήρων με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Κυθήρων με την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων 

Το μεσημέρι της Παρασκευής 17/7/2020 η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κυθήρων και είχε συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο κ. Ευστράτιο Χαρχαλάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική επισκόπηση της πορείας των έργων που χρηματοδοτεί για το Δήμο Κυθήρων η Περιφέρεια Αττικής συνολικού προϋπολογισμού 23.000.000€, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ήδη ολοκληρωθεί και άλλα βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής ή της δημοπράτησης.

Συζητήθηκαν οι προτεραιότητες αναφορικά με την υπογραφή των Προγραμματικών Συμβάσεων που έχουν καθυστερήσει λόγω του κορωνοϊού καθώς και οι προτάσεις του Δήμου για χρηματοδότηση νέων έργων στον Προϋπολογισμό του 2021.

Ο Δήμαρχος κ. Χαρχαλάκης ενημέρωσε την Αντιπεριφερειάρχη για τις εγκρίσεις των δημόσιων και ιδιωτικών έργων του προγράμματος CLLD/LEADER όχι μόνο για τα Κύθηρα αλλά και για τους υπόλοιπους νησιωτικούς Δήμους της Αττικής, μέσω του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, του οποίου πρόσφατα ο κ. Χαρχαλάκης εξελέγη ομόφωνα Πρόεδρος.

Η Περιφέρεια Αττικής στέκεται αρωγός στις ανάγκες του Δήμου μας καθώς ήδη από το 2014 ένας από τους πρωτεύοντες στόχους της Δημοτικής μας Αρχής ήταν η παγίωση μιας νέας σχέσης συνεργασίας των δύο θεσμών, αποτέλεσμα της οποίας είναι η χρηματοδότηση πολλών σημαντικών έργων και δράσεων στα Κύθηρα αλλά και τα Αντικύθηρα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και τις υποδομές των νησιών μας επιλύοντας προβλήματα πολλών ετών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις