Ιερέας άνοιξε εκκλησία - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Την αντίδραση του δημάρχου Κυθήρων προκάλεσε η απόφαση του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ, να ανοίξει τις πόρτες του Μητροπολιτικού ναού του Εσταυρωμένου στη Χώρα των Κυθήρων, ενώ χτύπησαν και οι καμπάνες ως κάλεσμα των πιστών.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Κυθήρων και Αντικυθήρων, Στράτος Χαρχαλάκης, ανέφερε πως για την παράνομη πράξη του Μητροπολίτη σχηματίστηκε δικογραφία και αναμένεται παρέμβαση εισαγγελέα.

Μάλιστα και σήμερα το πρωί είχε σταλεί περιπολικό σε άλλη εκκλησία στην οποία ο Μητροπολίτης λειτουργούσε σήμερα και πάλι με τις θύρες ανοιχτές.

Ο Μητροπολίτης θα κληθεί εντός της ημέρας να καταθέσει για να διαπιστωθεί η τέλεση αδικήματος.

Ο κ. Στράτος Χαρχαλάκης αναφέρει μάλιστα πως χθες στα Κύθηρα έγινε ανοιχτή λειτουργία και σε δεύτερη εκκλησία στον Ποταμό και πιθανόν και σε τρίτη. Προσθέτει πως όλο αυτό το διάστημα ο Μητροπολίτης Σεραφείμ εξέφραζε έντονα την αντίθεσή του με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν για τους πιστούς οι εκκλησίες και δήλωνε πως δεν θα υπακούσει.

Ο δήμαρχος αναφέρει πως χθες στο ναό των 90 τ.μ. ήταν λίγοι πιστοί, ο δεσπότης, ψάλτες και διάκονοι. Μάλιστα σε υποδείξεις που έγιναν στον Μητροπολίτη για να μην προκαλέσει, δήλωνε πως το κάνει ως «μαρτυρία πίστεως».

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμαρχος αναφέρει πως τον ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών και η απαρέγκλιτη τήρηση των νόμων και βρίσκει θλιβερή τη στάση του ιεράρχη.

Πηγή: neakriti.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις