«Ναυμαχία της Σαλαμίνας»: Η kedenews στα εγκαίνια της Έκθεσης ζωγραφικής-μαρμαρογλυπτικής

«Άνοιξε τις πύλες της» για το κοινό στο δημαρχείο του νησιού χθες (06/09) η έκθεση ζωγραφικής και μαρμαρογλυπτικής με θέμα «ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ…2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ». 

Tης Νατάσσας Βουδούρη 

Φωτογραφίες: Κατερίνα Θανάση 

Πρόκειται για μια συνεργασία Σαλαμίνιων καλλιτεχνών και γλυπτικής καλλιτεχνών από το νησί της Τήνου. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλο το μήνα Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα Δημήτρη Μπόγρη του Δημαρχιακού Μεγάρου Σαλαμίνας.

O δήμαρχος Γιώργος Παναγόπουλος παρευρέθηκε στα εγκαίνια και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους διοργανωτές καθώς και το δήμο Τήνου. «Για πρώτη φορά στο νησί έχουμε μια τέτοια έκθεση γλυπτικής. Είναι πολύ σημαντικό για το νησί μας», τόνισε.

[video width="640" height="368" mp4="/wp-content/uploads/2020/09/video-1599467750.mp4"][/video]

 

Σήμερα, Δευτέρα στις 20:30 στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας, θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ομιλία για την τηνιακή μαρμαροτεχνία από τον δρ. Εθνολόγο-λαογράφο Αλέκο Φλωράκη, ομιλία της Προέδρου του Λαογραφικού Μουσείου Σαλαμίνας Ελένης Μπίλλια, για τον γλύπτη Ιωάννη Χαλεπά. Επίσης θα τιμηθούν με μετάλλιο και βιβλίο εκδόσεων Δήμου Τήνου οι καλλιτέχνες που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση.

Νωρίτερα θα υπάρχει ζωντανή δημιουργία γλυπτών από εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής.

Περισσότερα σε Ειδήσεις