Η kedenews στους "Πέρσες" του Αισχύλου

Το βράδυ της Πέμπτης ανέβηκε η αρχαία τραγωδία «Αισχύλου Πέρσες» στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας. Ένας από τους χορηγούς επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα kedenews. Το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Παιδείας & Πολιτισμού, Παντελής Διολέτης, η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης-Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Ελένη Μπίλλια και ο αντιδήμαρχος Αμπελακίων, Κώστας Λένης.

της Νατάσσας Βούδουρη & Κατερίνας Θανάση

Η παράσταση έγινε στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου, ενώ αναμένεται η «ΕΝΩΜΕΝΗ ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ» από 1η Αυγούστου, όπως δήλωσε στην kedenews ο κ. Διολέτης.

Δηλώσεις Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Παιδείας & Πολιτισμού 

«Θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας μας είναι η ενημέρωση. Η εφημερίδα kedenews επιτελεί αυτό το σκοπό 100%. Είναι μία καινούρια εφημερίδα την οποία την έχουμε αγκαλιάσει όλοι οι δήμοι. Σας εύχομαι να συνεχίσετε έτσι δυναμικά.

Ξεκινάμε ένα δυνατό πολιτιστικό Αύγουστο με την λυρική σκηνή και δύο παραστάσεις που θα κάνει το Εθνικό Θέατρο. Μάλιστα θα πραγματοποιηθούν πολλές ιδιωτικές θεατρικές παραστάσεις με αποκορύφωμα βέβαια όλο το Σεπτέμβρη που έχουμε τον επετειακό εορτασμό από τα 2.500 χρόνια από την Ναυμαχία της Σαλαμίνας» δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Δύο λόγια για την παράσταση

Οι Πέρσες του Αισχύλου, ένα σπουδαίο θεατρικό έργο. Φόρος τιμής στους σαλαμινομάχους του 480 π.Χ που έπεσαν στο στενό της Σαλαμίνας, πολεμώντας ηρωικά τους Πέρσες.

Μία εξαιρετική υποκριτική προσπάθεια από τον θίασο της Βίκυς Βιρβίλη. Η παράσταση εγκωμιάστηκε θερμά από κοινό, με ενθουσιώδη ανταπόκριση για τη συνταρακτική σκηνοθετική έμπνευση και τις εκπληκτικές ερμηνείες που παρουσιάστηκαν.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην σκηνοθέτη-ηθοποιό Βίκυ Βιρβίλη που ερμήνευσε εξαιρετικά την Άτοσσα καθώς και τα κουστούμια ήταν δική της δημιουργία. Επίσης ο αγγελιαφόρος και ο χορός των Περσών Γερόντων είχαν άψογη υποκριτική παρουσία. Όλος ο θίασος μετέδωσε στους θεατές συναισθήματα και εικόνες της εποχής.

Συντελεστές παράστασης:
  • Σκηνοθεσία & Άτοσσα της Περσίας: Βίκυ Βιρβίλη
  • Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος
  • Αγγελιοφόρος: Nίκος Σιναρέλλης
  • Χορός Περσών: Στέφανος Αθανασόπουλος – Δημήτρης Σπαθής – Δημοσθένης Αμπράζη
  • Μουσική: Σοφία Νοητή
  • Επιμέλεια Σκηνικού: Κώστας Τσουβάλας

Αποσπάσματα από τις βραβεύσεις  

[video width="368" height="656" mp4="/wp-content/uploads/2020/07/video-1596353251.mp4"][/video]

Περισσότερα σε Ειδήσεις