Ομαδικός βιασμός Σαλαμίνα: Έτσι παγίδευσαν τη 19χρονη

Σε δίκη οδηγούνται τέσσερις νεαροί για τον ομαδικό βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας στη Σαλαμίνα τον Απρίλιο του 2019. Η μαρτυρία της άτυχης κοπέλας έναν χρόνο μετά τον αποτρόπαιο βιασμό της σοκάρει.

Σύμφωνα με του βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, δύο άτομα κατηγορούνται ως ηθικοί αυτουργοί για βιασμό και επικίνδυνη σωματική βλάβη εναντίον της κοπέλας και οι άλλοι δύο ως ηθικοί αυτουργοί.

Ένας εξ αυτών, έπεισε την κοπέλα να τον ακολουθήσει στο σπίτι του στη Σαλαμίνα, όπου την έδεσε με τη βία και παρά τη θέλησή της προέβη σε σεξουαλική πράξη. Παρά τις φωνές και την αντίστασή της, κανένας από τους άλλους νεαρούς άνδρες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σπίτι δεν επενέβη ώστε να σταματήσει τον βιασμό της.

Αντίθετα, ένας δεύτερος άνδρας λίγο αργότερα πέρασε και εκείνος στην αποτρόπαια πράξη με τη σειρά του και βίασε και εκείνος τη 19χρονη, χωρίς ξανά να τη βοηθήσει κάποιος από τους υπόλοιπους.

Πώς παγιδεύτηκε η 19χρονη

Η 19χρονη κοπέλα περιέγραψε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» καρέ καρέ το μοιραίο σκηνικό που βίωσε από άτομα του φιλικού της περιβάλλοντος και εξήγησε πώς η υπόθεση του τραγικού θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη τη βοήθησε ώστε να καταγγείλει όσα βίωσε.

«Ήμουν υπερβολικά χάλια, δεν ήξερα τι να κάνω εκείνη την ώρα και μπορούσα να φύγω από εκεί. Μου έστειλε μήνυμα ένας φίλος μου ότι είχε γίνει κάτι σοβαρό και επέμεινε να μου πει από κοντά. Τελικά βρεθήκαμε και κατάλαβα ότι δεν πηγαίνουμε σπίτι του, αλλά σε άλλο σπίτι. Ξαφνικά, είδα και άλλα άτομα εκεί, κάποια τα ήξερα, κάποια όχι. Μάλιστα ήταν ένα άτομο που δεν είχαμε καλές σχέσεις, τον απέφευγα και είχα δυο χρόνια να τον δω. Τελικά με άφησαν μαζί με αυτόν μόνους και έγιναν όσα έγιναν».

Η μαρτυρία της κοπέλας και η περιγραφή των όσων ισχυρίζεται ότι βίωσε προκαλούν ανατριχίλα.

Τελικά η άτυχη κοπέλα βρήκε τη δύναμη να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία μετά από έναν μήνα και παροτρύνει και άλλα κορίτσια που στάθηκαν το ίδιο άτυχες και βίωσαν ανάλογο περιστατικό να πράττουν ανάλογα, αφήνοντας στην άκρη το αίσθημα της ντροπής που μπορεί να αισθάνονται.

Τι αναφέρει η δικηγόρος ενός από τους φερόμενους βιαστές

Οι κατηγορούμενοι έχουν προφυλακιστεί και αρνούνται κάθε κατηγορία. Μάλιστα, όπως αναφέρει η δικηγόρος ενός από τους φερόμενους ως βιαστές της 19χρονης, ο εντολέας της δηλώνει κατηγορηματικά αθώος και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει το βιασμό της κοπέλας.

«Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει το βιασμό της κοπέλας πέρα από τα λόγια της μηνύτριας. Η κοπέλα κατήγγειλε το βιασμό της έναν μηνά μετά το περιστατικό, αρνήθηκε να εξεταστεί από ιατροδικαστή και μετά τους δύο βιασμούς της είχε καλή διάθεση στην περιοχή της Σαλαμίνας», αναφέρει η δικηγόρος Τατιάνα Δουβάρα.

Η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί της επόμενες ημέρες.

Πηγή: star.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις