Οι κρυμμένοι «παράδεισοι» της Σαλαμίνας

  • Απόδραση με θαλασσινή αύρα
  • Κρυμμένες παραλίες για ήσυχες βουτιές
  • Της Νατάσσας Βουδούρη

    Φωτογραφίες: Γιάννης Βαρνάς

    Αν δεν έχετε διάθεση για τριήμερη εξόρμηση αλλά θέλετε να αποδράσετε έστω και για λίγο από την ρουτίνα, υπάρχουν πανέμορφα μέρη για ημερήσιες αποδράσεις που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα. 

    Ένας από αυτούς είναι και η Σαλαμίνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού Κόλπου με έκταση που φτάνει τα 93,5 τ.χλμ. Είναι ευρύτερα γνωστή στην παγκόσμια ιστορία για τη μεγαλύτερη Ναυμαχία των αιώνων, που έγινε στο στενό της το 480 π.Χ., από την έκβαση της οποίας, με νίκη των Ελλήνων, διασώθηκε και αναπτύχθηκε ο ελληνικός πολιτισμός και διαδόθηκε στη Δύση και στον κόσμο.

    Χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη ακτογραμμή με έντονο διαμελισμό από δεκάδες κόλπους, χερσονήσους, ακρωτήρια, όρμους, παραλίες και μικρά νησιά.

    Ερημικές παραλίες - Μικροί παράδεισοι 

    Η Σαλαμίνα, με τα 100χλμ ακτογραμμής, έχει τόσες πολλές παραλίες, που θα μπορέσεις εύκολα να βρεις αυτήν που σου ταιριάζει. Από κοσμικές μέχρι ήσυχες κι απόμερες.

    Υπάρχει όμως και το άλλο τμήμα του νησιού που κρύβει φυσική ομορφιά παρουσιάζοντας την γραφική του όψη. Μια άλλη πλευρά μακρυά από την βαβούρα, με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά που σε παρασύρουν.

    Προτιμάς βραχάκια και απόκρημνους κολπίσκους; Είσαι ερημικός τύπος και θες την ησυχία σου; Σου έχουμε την λύση! Αυτές είναι οι 4 παραλίες για κάνεις βουτιές ανενόχλητος σε δροσερά νησιώτικα νερά..

    Βρίσκονται κοντά μεταξύ τους στις περιοχές Σπιθάρι και Γαλήνη, στην Σαλαμίνα.

    Δείτε το βίντεο: 
    /*-->*/ /*-->*/

    Διαβάστε περισσότερα νέα για την Περιφέρεια Αττικής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:https://kedenews.gr/perifereia-attikis/niswn/dimos-alaminas/%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%be%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%bf-57%ce%bf-%cf%81%ce%ac%ce%bb%ce%bb%cf%85-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%80%cf%8c/

Περισσότερα σε Ειδήσεις