Καθαρισμός ακτών: “ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ” για την Σαλαμίνα

Στο πλαίσιο της δράσης «Καθαρίζουμε τις ακτές μας, ομορφαίνουμε την Ελλάδα», το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και ο Δήμος Σαλαμίνας διοργανώνουν, το Σάββατο 25 Ιουλίου, εθελοντικό καθαρισμό σε παραλίες της Σαλαμίνας.

Οι εθελοντικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα στα εξής σημεία: Παραλία και Δάσος Φανερωμένης, παραλία Αιάντειο Μενεμένης και στην παραλία του Αρχαίου Λιμανιού.

Η εταιρεία RAM EUROPΕ, θα βοηθήσει στον καθαρισμό των παραλιών με ειδικά μηχανήματα. Επίσης, στη δράση θα συμμετέχει και ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης.

Τα σημεία συνάντησης στις 9 το πρωί, είναι:
  • Στην παραλία και το Δάσος Φανερωμένης, ο χώρος λίγο πριν την είσοδο της Ιεράς Μονής.
  • Στην περιοχή Μενεμένης, η παραλία Αιάντειο,
  • Στην παραλία Αρχαίου Λιμανιού, το μνημείο της Ναυμαχίας Σαλαμίνας.

Ο Δήμος Σαλαμίνας θα μεριμνήσει για τη σωστή τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των εθελοντών. Επίσης θα τους παρέχει μάσκες, σακούλες και γάντια.

Καθαρισμός ακτών στη Σαλαμίνα το Σάββατο 25 Ιουλίου

Συνεχίζουμε τους καθαρισμούς μας και αυτό το Σάββατο, 25 Ιουλίου, στη Σαλαμίνα! #καθαρίζουμετιςακτέςμας #ομορφαίνουμετηνελλάδα ##beachcleanup #trashfreeseas #lesswaste #zerowaste #oloimaziboroume

Δημοσιεύτηκε από Oloi Mazi Boroume στις Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Τέλος, στον καθαρισμό θα ξεδιψάσει τους εθελοντές, το ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό που πηγάζει από τον Όλυμπο, προκειμένου να τους προσφέρει την κατάλληλη ενυδάτωση.

Πηγή: oloimaziboroume.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταλληλότητα θαλασσινού νερού στις ακτές του Δήμου Σαλαμίνας