Έκθεση ζωγραφικής: “Ναυμαχία της Σαλαμίνας”

Το ταξίδι της έκθεσης ζωγραφικής ”Ναυμαχία της Σαλαμίνας” στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2500 χρόνια, ξεκινάει τον επόμενο μήνα με πρώτο σταθμό το όμορφο νησί των Κυκλάδων την Τήνο. (Ακολουθεί Σαλαμίνα, Αθήνα, Ελευσίνα, Τρίκαλα).

Για πρώτη φορά Σαλαμίνιοι ζωγράφοι θα είναι συνοδοιπόροι με Τηνιακούς μαρμαρογλύπτες σε αυτό το εικαστικό, ιστορικό ταξίδι, μέσα από μια άψογη συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων με γνώμονα την μέγιστη προβολή του μοναδικού αυτού ιστορικού γεγονότος.
Αρχές Αυγούστου θα ανοίξει τις πύλες της στην Μοσχούλειο Σχολή στο λιμάνι της Τήνου, όπου 25 Σαλαμίνιοι και 14 Τηνιακοί ζωγράφοι απεικονίζουν στους καμβάδες την σημαντικότερη Ναυμαχία στην ιστορία της Ευρώπης (ημερομηνία εγκαινίων όταν βγει η αφίσα).

  • Στις 25-26/08 θα γίνει ένα διήμερο αφιέρωμα από τον Δήμο Τήνου για την Ναυμαχία της Σαλαμίνας με ομιλίες, θεατρικό και ξενάγηση στην έκθεση ζωγραφικής.
  • Στις 6/09 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής στην Σαλαμίνα, (θα ακολουθήσει νεότερο δελτίο τύπου, για παράλληλες εκδηλώσεις καθώς και λεπτομέρειες για τον επόμενο σταθμό της έκθεσης).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έναρξη Λειτουργίας Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια στο δήμο