«Άνοιξε πανιά» το 57ο Ράλλυ Αιγαίου από την περιοχή της Σαλαμίνας

  • Mήνυμα Ράλλυ: Η ζωή συνεχίζεται αλλά με ασφάλεια
  • Για πρώτη φορά ο Δήμος Σαλαμίνας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής μαζί με τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, το Πολεμικό Ναυτικό και τον Δήμο Πειραιά

Το 57ο Ράλλυ Αιγαίου «άνοιξε τα πανιά» του σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Σαλαμίνας.

Της Νατάσσας Βουδούρη

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην ιστορία του ράλλυ Αιγαίου ακριβώς διότι θα διεξαχθεί μέσα σε μια σεζόν πολύ δύσκολη λόγω κορονοϊού. Παράλληλα υπάρχει και η ιστορική σημασία καθώς το 57ο Ράλλυ Αιγαίου θα είναι αφιερωμένο στο επετειακό έτος « Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020» με αφορμή τη συμπλήρωση 2500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα ο στόλος ξεκίνησε από την περιοχή του Μικρολίμανου, και σε διπλή γραμμή παραγωγής, με συνοδεία σκάφους του Λιμενικού Σώματος, τα ιστιοφόρα έπλευσαν δια του στενού Ψυττάλειας – Αταλάντης προς τον όρμο Αμπελάκια, μπροστά από τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων. Ύστερα στις 11.00 ξεκίνησε η Τελετή Απονομής τιμών με την αναφώνηση του ύμνου των Σαλαμινομάχων. Εκεί υπήρχαν νεαροί ιστιοπλόοι με σκάφη που υποδέχτηκαν τους αγωνιζόμενους.

Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, τα ιστιοπλοϊκά κατευθύνθηκαν νοτίως της Ψυτάλλειας, όπου δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα στις 12:00 από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη Π.Ν.

Ο αγώνας θα συνεχίσει μέχρι τις 20 Ιουλίου, καθώς περιλαμβάνει δύο διαδρομές, χωρισμένες με «πόρτες» ώστε να διεξαχθούν τέσσερις ιστιοδρομίες. Οι τερματισμοί θα πραγματοποιηθούν στη θαλάσσια περιοχή της Αττικής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουλουριώτικες συνταγές: Τα έθιμα του γάμου