Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Κρητικός, ιδρυτής της αλυσίδας Super Market

Απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών ο Ανδρέας Κρητικός ο ιδρυτής της αλυσίδας super market ΚΡΗΤΙΚΟΣ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση στον ιστότοπο της εταιρείας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 04 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στην Αίγινα.

Ο Ανδρέας Κρητικός με την ξεχωριστή προσωπικότητά του ήταν αυτός που ενέπνευσε τις αξίες της αλυσίδας στα τρία παιδιά του Νεκτάριο, Άγγελο, Δημήτρη που ανέλαβαν με την σειρά τους την υλοποίηση του οράματός του, ως συνεχιστές του έργου προσφοράς που ξεκίνησε από το 1948.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, ο επιχειρηματίας αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για όλους γεμάτος όρεξη για ζωή, κοινωνικές ευαισθησίες και δημιουργικότητα. Ξεχώριζε για το ήθος του, την εντιμότητα, το πάθος και την ευθύτητά του, αρχές με τις οποίες πορεύτηκε και υπηρέτησε την τοπική κοινωνία αφήνοντας σε όλους μας σημαντική παρακαταθήκη.

Η είδηση του θανάτου του προκαλεί απέραντη θλίψη σε όλη την οικογένεια και τους εργαζομένους της αλυσίδας.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 04 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγίτσα) στην Αίγινα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ημέρα της κηδείας να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα της Αίγινας. Τα καταστήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα θα παραμείνουν κλειστά 12:00 με 14:00 την ίδια ημέρα.

Η οικογένεια επιθυμεί, αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στο Νοσοκομείο Αίγινας «Ο Άγιος Διονύσιος» στον αριθμό λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας : GR2501102410000024129601415.

Από την Αίγινα σε όλη την Ελλάδα

Η ιστορία της αλυσίδας ΚΡΗΤΙΚΟΣ ξεκινά από το 1948 όταν ο Ανδρέας Κρητικός ίδρυσε το πρώτο του κατάστημα στην Αίγινα. Βλέποντας τις ανάγκες της περιοχής, αλλά και του ανθρώπου σε βάθος χρόνου, οραματίστηκε τη δημιουργία ενός κλασικού παντοπωλείου. Η προσφορά του στην τοπική κοινωνία, αλλά και η αποδοχή του κόσμου τον οδήγησε στην δημιουργία και άλλων καταστημάτων στην περιοχή. Τα γονίδια που ως φυσική εξέλιξη ακολουθούν τους διαδόχους, ( Άγγελος, Νεκτάριος, Δημήτρης Κρητικός), (εξού και η επωνυμία ΑΝΕΔΗΚ από τα αρχικά των ονομάτων τους), δημιουργούν το πρώτο τους μεγάλο κατάστημα στην Αίγινα το 1983.

H ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ιδρύεται το 1996.

Το 2000 η αλυσίδα ξεπερνάει τα όρια της Αίγινας και επεκτείνεται στον Αργοσαρωνικό με 5 νέα καταστήματα.

Το 2007 ιδρύεται το 1ο κέντρο διανομής και αποθήκευσης στην Μαγούλα με σκοπό να εξυπηρετήσει την ανάπτυξη αλλά και την επέκταση της αλυσίδας σε νέες περιοχές.

Τα αμέσως επόμενα χρόνια, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ, με εξαγορές και δημιουργία νέων καταστημάτων, επεκτείνεται στην Κορινθία, στην Αργολίδα, στην Εύβοια αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η ανάπτυξη συνεχίστηκε στην Αττική προσφέροντας επιπλέον ένα νέο μοντέλο συνεργασίας Franchise ευέλικτο στη λειτουργία του, χαμηλού ρίσκου και εγγυημένης κερδοφορίας για τον υποψήφιο franchise με την επωνυμία ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟP MARKET.

Τα τελευταία χρόνια, έχοντας σαν αφετηρία τις ισχυρές βάσεις των καλών οικονομικών αποτελεσμάτων της, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ συνεχίζει με ένα δυναμικό επενδυτικό πλάνο, αναπτύσσοντας την δραστηριότητά της σε όλη την Ελλάδα.

Η είσοδος της «ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ», στο μετοχικό κεφάλαιο της αλυσίδας «ΥΠΕΡ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ», στις αρχές του2017, η οποία δραστηριοποιείται στους Νομούς Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας και Γρεβενών, μέσω 40 σημείων λιανικής πώλησης ήταν μόνο το πρώτο βήμα για την άνοδο της ΚΡΗΤΙΚΟΣ στην Βόρεια Ελλάδα.

Το επενδυτικό πλάνο συνεχίστηκε τον Ιούλιο του 2017 με την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της αλυσίδας CRM–ΑΡΙΑΔΝΗ που αριθμεί 92 συνδεδεμένα μέλη στην περιοχή της ΚΡΗΤΗΣ, μέσω συμβάσεων δικαιόχρησης (franchise), τα οποία φέρουν τα διακριτικά της σήματα.

Μέλος του ΕΛΟΜΑΣ, του μεγαλύτερου ομίλου αγορών στην Ελλάδα, η ΑΝΕΔΗΚ ΚΡΗΤΙΚΟΣ Α.Ε εξελίσσεται με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια, με επενδύσεις την τελευταία πενταετία άνω των 23 εκατ. ευρώ διαθέτοντας 5 κέντρα Logistics και απασχολώντας συνολικά πάνω από 2500 άτομα στο δυναμικό της.

Περισσότερα σε Ειδήσεις