fbpx
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Κορονοϊός - Αττική: Παραμένει ανοδική η πορεία - Έρχεται χρήση μάσκας παντού

Κορονοϊός – Αττική: Παραμένει ανοδική η πορεία – Έρχεται χρήση μάσκας παντού

Παρά τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού που έχει λάβει η κυβέρνηση, ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων παραμένει ιδιαίτερα υψηλός, αφού χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επιπλέον 407 κρούσματα, με τα περισσότερα από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική.

Όπως έχουν αναφέρει επανειλημμένως οι επιστήμονες, στην περιφέρεια Αττικής το επόμενο βήμα είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, καταγράφεται ανοδική τάση αλλά όχι εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που θεωρείται ενθαρρυντικό για την απόδοση των μέτρων.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων θεωρούν πως η υποχρεωτική εφαρμογή της μπορεί να στείλει με περισσότερη σαφήνεια το μήνυμα για την αναγκαιότητα της μάσκας παντού ως ισχυρού μέσου προστασίας από τον Covid-19.

Εισαγωγές σε νοσοκομεία

Πάντως, τα στοιχεία που αφορούν τις νοσηλείες τα τελευταία δύο 24ωρα καταγράφουν μικρή υποχώρηση. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μέχρι και χθες το βράδυ ήταν 698, ενώ τις περασμένες μέρες ήταν πάνω από 715. Χθες έγιναν 72 νέες εισαγωγές σε όλα τα νοσοκομεία, αριθμός επίσης υψηλός σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες που γίνονταν κατά μέσο όρο 55 εισαγωγές ημερησίως.

Ωστόσο, κατά πληροφορίες υπάρχει διαφοροποίηση στις νέες εισαγωγές του χθεσινού 24ωρου, οι οποίες «απλώνονται» σε διάφορα σημεία της επικράτειας, σε σύγκριση με εκείνες της περασμένης εβδομάδας που γίνονταν κυρίως στα νοσοκομεία της Αττικής.

Αρκετές εισαγωγές έγιναν στα νοσοκομεία Λάρισα, Ιωαννίνων και Πάτρας που δείχνουν την επίπτωση της κυκλοφορίας του κορονοϊού στις ευρύτερες προαναφερθείσες περιοχές στους ευάλωτους και ηλικιωμένους.

Σε ό,τι αφορά τους διασωληνωμένους, που ανέρχονταν χθες βράδυ σε 91, το 60% αυτών βρίσκονται στα νοσοκομεία της 1ης και 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής.

Δράσεις του ΕΟΔΥ

Την ίδια ώρα, τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνεχίζουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους σε γειτονιές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

Χθες, διενέργησαν 615 rapid tests στην πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα. Από αυτά, εντοπίστηκαν έντεκα θετικά εκ των οποίων τα οκτώ αφορούν σε Έλληνες και τα τρία σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία των θετικών τα 37 έτη.

Μαθήματα ταχείας εκμάθησης σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή ετοιμότητα των υγειονομικών στελεχών δρομολογούνται στα τμήματα του ΕΚΑΒ στην Πάτρα και το Αγρίνιο, καθώς και στα αντίστοιχα νοσοκομεία.

Στις δυο πόλεις οι οποίες μετρούν αρκετά κρούσματα κορονοϊού και στο υγειονομικό προσωπικό, θα βρίσκονται αύριο ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Αθήνας, Πύρρος Δημήτρης.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη πραγματοποιείται, όπως ανακοίνωσε το ΕΚΑΒ, στα πλαίσια του συνεχούς ελέγχου αλλά και του συντονισμού της επιχειρησιακής ετοιμότητας και εκπαίδευσης του υγειονομικού προσωπικού της πρώτης γραμμής, τόσο των τοπικών δυνάμεων του ΕΚΑΒ όσο και τον επιφορτισμένων για την υποδοχή ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών Covid-19 Υγειονομικών Σχηματισμών σε όλη την Ελλάδα.

Ενίσχυση 6ης ΥΠΕ

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Γιάννη Καρβέλη, με κύριο θέμα τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων αναφορικά με την επιχειρησιακή διαχείριση αλλά και την αντιμετώπιση κρουσμάτων Covid-19 στον Νομό Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ