Νέα συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Διαχείρισης, Πρόληψης και Αντιμετώπισης του κορονοϊού 

Συνεδρίασε σήμερα, εκ νέου, στο Δημαρχείο Βύρωνα το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης, Πρόληψης και Αντιμετώπισης του κορονοϊού, προκειμένου να κάνει μια αποτίμηση των μέτρων που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα τόσο για την προστασία των πολιτών και των εργαζομένων, όσο και για την καλύτερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Κατά την εισήγηση του ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης ενημέρωσε για τις απολυμάνσεις εξωτερικών δημόσιων χώρων που έγιναν χθες και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα παραληφθεί από το Δήμο μια νέα μεγάλη παρτίδα ειδών ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ολόσωμες φόρμες και ειδικές ποδιές για την καθαριότητα) και θα διανεμηθεί άμεσα στις υπηρεσίες και τους εργαζόμενους.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, «ο Δήμος Βύρωνα συνεχίζει να λειτουργεί και ειδικά οι υπηρεσίες που εξυπηρετούν τους πολίτες, όπως η καθαριότητα, η Βοήθεια στο Σπίτι, το Κοιμητήριο κ.α. Λόγω των αδειών ειδικού σκοπού, όμως, λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό γι’ αυτό και οι πολίτες θα πρέπει να διεκπεραιώνουν τις άμεσες και βασικές εργασίες και αυτό ύστερα από τηλεφωνική συνεννόηση με τις υπηρεσίες, ώστε και ο συνωστισμός να αποφεύγεται και οι όποιες εργασίες να προγραμματίζονται καλύτερα».

Ο γιατρός εργασίας,Βασίλης Πατσατζής, από την πλευρά του αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί από το Δήμο Βύρωνα για τις ευπαθείς ομάδες των εργαζομένων (https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=9477) και υπήρξε συμφωνία από όλες τις πλευρές ότι τα συγκεκριμένα μέτρα καλύπτουν τις ανάγκες του προσωπικού.

Περισσότερα σε Ειδήσεις