Αποκλειστικό! Έκλεψαν το αυτοκίνητο γνωστής δημοσιογράφου

Έκλεψαν το αυτοκίνητο γνωστής δημοσιογράφου

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΜΠΟΛΟΥ

Θύμα κλοπής έπεσε η γνωστή δημοσιογράφος Ν.Ρ , στην Αττική. Άγνωστοι κατά την διάρκεια της νύχτας της έκλεψαν το αυτοκίνητο της, μάρκας Smart, που ήταν παρκαρισμένο σε κεντρικό δρόμο του Βύρωνα.

Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο το οποίο κυνηγούν όσο κανένα άλλο οι σπείρες που ειδικεύονται στις κλοπές οχημάτων.

Η ζήτηση ανταλλακτικών όλων των μοντέλων της συγκεκριμένης μάρκας είναι τεράστια και οι κλοπές αυτών των αυτοκινήτων βρίσκονται στην πρώτη θέση προτίμησης των κακοποιών.

Η γνωστή -τηλεοπτική- δημοσιογράφος, το πάρκαρε χθες το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο του Βύρωνα σε πολύ μικρή απόσταση από το σπίτι της. Σήμερα το πρωί που πήγε να το πάρει για να πάει στην δουλειά της, το αυτοκίνητο δεν ήταν στη θέση του.

Αμέσως ενημέρωσε την αστυνομία και την ασφαλιστική της εταιρία. Δυστυχώς στο σημείο όπου έγινε η κλοπή δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, για να καταγράψουν τις κινήσεις των δραστών.

Η κλοπή των συγκεκριμένων αυτοκινήτων είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, υποστηρίζουν οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την εξιχνίαση αυτού του είδους των αδικημάτων.

Είναι εξαιρετικά εύκολο να παραβιαστούν και να απενεργοποιηθεί ο συναγερμός τονίζουν, οι αστυνομικοί. Κλοπές τέτοιων οχημάτων έχουν καταγραφεί ακόμη και μέσα σε γκαράζ, ενδεικτικό της ζήτησης που έχουν τα ανταλλακτικά τους.

Μόνο ένας τύπος συναγερμού, αυτός που δίνει στίγμα μέσω δορυφόρου, που κρύβεται σε άσχετο σημείο του αμαξώματος, μπορεί να δώσει έστω και για κάποιες ώρες το στίγμα του οχήματος. Άρα να αυξηθούν οι πιθανότητες εντοπισμού του οχήματος, προτού μετατραπεί σε ανταλλακτικά. Οι κλασσικοί συναγερμό είναι ανώφελοι αφού παραβιάζονται σε δευτερόλεπτα, λένε οι αστυνομικοί.

Περισσότερα σε Ειδήσεις