Επιμόρφωση των εργαζόμενων για το νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων

Σήμερα και αύριο Τετάρτη (8/7/2020) στο Δημαρχείο Βύρωνα πραγματοποιείται η εκ περιτροπής επιμόρφωση όλων των εργαζόμενων στο νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR – 2016/679), από στελέχη της εταιρείας EMERA V, που έχει αναλάβει την εποπτεία για τη συμμόρφωση στη σωστή τήρηση και επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων, από το Δήμο.

Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Βύρωνα εναρμονίζεται με τις επιταγές και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την εθνική και την κοινοτική νομοθεσία, με σκοπό να παρέχει στους πολίτες υπηρεσίες με την ασφάλεια και την προστασία που απαιτούν οι σύγχρονες συνθήκες ζωής.

Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR – 2016/679) έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Είναι ένας κανονισμός που στοχεύει στην εναρμόνιση της νομοθεσίας όλων των κρατών μελών της ΕΕ, σε ένα σύνολο κανόνων που θα προστατεύουν τους πολίτες από λανθασμένη διαχείρισης και κακόβουλη χρήση προσωπικών δεδομένων. Στη χώρα μας υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Με το νέο κανονισμό επικαιροποιούνται και εξειδικεύονται οι κανόνες προστασίας των προσωπικών δεδομένων των πολιτών και οι υποχρεώσεις φορέων, οργανισμών και εταιρειών που διατηρούν και επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αποκλειστικό! Αύριο το απόγευμα οι κηδείες πατέρα και υιού στην Ηλεία