Προφήτη

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη.

O ιερέας Στυλιανός Καρπαθίου, παρά την απαγόρευση της πολιτείας, τέλεσε κανονικά τη λειτουργία στο παρρεκλήσι, παραβιάζοντας την γενική απαγόρευση εισόδου στον Υμηττό.

Στο έσπευσε η αστυνομία και τηλεοπτικά συνεργεία. Ο ιερέας και οι πιστοί είχαν κυριολεκτικά «ταμπουρωθεί» στο παρεκκλήσι και δεν έβγαιναν.

Το περιστατικό επιβεβαιώνουν τόσο μέλη της «Κίνησης Πολιτών Ηλιουπολης» κ. Ευαγγελία Δημητρίου και κ. Χρήστος Κολομβούνης που ήταν στο βουνό από νωρίς το πρωί, καθώς και ο εθελοντής φύλακας του σημείου. Και οι τρεις μάρτυρες επιβεβαιώνουν πως ο ιερέας μαζί με πιστούς τέλεσαν κανονικά τη θεία λειτουργία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, λειτούργησε παρουσία 20 πιστών. Άνοιξε μόνο την πλαϊνή πόρτα. Μόλις έγινε αντιληπτός και προέκυψαν αντιδράσεις από πολίτες για την παραβίαση του νόμου, τότε αποφάσισε να κλειδωθεί μέσα με τους πιστούς.

Το περιπολικό της αστυνομίας περίμενε επί 1,5 ώρα στο σημείο, με τους πιστούς να έχουν κλειδωθεί μέσα στο παρεκκλήσι μαζί με τον ιερέα και να αρνούνται να βγουν. Τελικά, το περιπολικό αποχώρησε χωρίς να γίνει καμία προσαγωγή.

Υπενθυμίζεται πως στο εν λόγω ξωκλήσι έχουν γίνει παράνομες και αυθαίρετες εργασίες από τον ιερέα, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στην τοπική κοινωνία. Τελικά, η πολεοδομία του επέβαλλε πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ. Ωστόσο οι παράνομες εργασίες φαίνεται πως συνεχίζονται κανονικά.

Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, ο ιερέας του Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, σε εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά μέσα, καλούσε τους πιστούς να αγνοήσουν τον κορονοϊό και τις συμβουλές των ειδικών και να σπεύσουν στην εκκλησία προκειμένου να μεταλάβουν.

Πηγή: ilioupolinews.gr