Σοκαριστική υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού 17χρονου από ομάδα ανηλίκων

Νέα υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού ανηλίκου ήρθε στη δημοσιότητα. Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα από ομάδα είκοσι ανηλίκων, στο Γαλάτσι.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας του, «στις 28/08/2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.00, ήρθαν στο σπίτι δύο φίλοι του γιου μου για να τον πάρουν και να πάνε για καφέ. Πήγαν στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι, κοντά στο σπίτι μας. Εκεί, όταν έφτασαν, είδαν δύο παιδιά να τσακώνονται και να έχουν πιαστεί στα χέρια. Τον έναν εκ των δύο τον γνώριζαν εξ όψεως, καθώς είχαν παίξει μαζί μπάσκετ στο παρελθόν. Τα παιδιά ήταν ηλικίας περίπου 16 ετών. Την ώρα εκείνη η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο διαφόρων ηλικιών (κυρίως γονείς με τα παιδιά τους). Τα παιδιά πλησίασαν στον καυγά και ο γιος μου τους φώναξε "σταματήστε ρε, τι κάνετε;", "γιατί τσακώνεστε;". Ούτε ακούμπησε κανέναν, ούτε μπήκε στον καυγά για να τους χωρίσει, ούτε έκανε την οποιαδήποτε κίνηση. Το μόνο που έκανε ήταν να τους μιλήσει».

Τότε ένας ανήλικος τού επιτέθηκε απρόκλητα, γρονθοκοπώντας τον και σωριάζοντάς τον στο έδαφος. Πριν προλάβει ο 17χρονος να αντιδράσει, άρχισε να τον κλωτσάει δυνατά όπου έβρισκε.

Τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μαζεύτηκαν από πάνω του περίπου είκοσι άτομα, οι οποίοι συνέχισαν να τον χτυπούν με μανία. «Άρχισαν να τον χτυπάνε με όλης τους τη δύναμη και χωρίς έλεος, όπου έβρισκαν. Του πετούσαν αλουμινένια κουτάκια από αναψυκτικό, πλαστικά μπουκάλια και τον χτυπούσαν με κλωτσιές και μπουνιές στο κεφάλι», αναφέρει στην καταγγελία της η μητέρα του θύματος.

Image removed.

Και συνεχίζει: «Τα παιδιά συνέχιζαν να τον χτυπούν ανελέητα στο κεφάλι για δέκα λεπτά και σταμάτησαν μόνο μόλις αντιλήφθηκαν ότι άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του. Οι γονείς που βρίσκονταν εκεί φώναζαν και κάλεσαν την αστυνομία. Οι φίλοι του δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα δύο μέτρα να τον προστατεύσουν γιατί τον είχαν περικυκλώσει τουλάχιστον είκοσι παιδιά που τον κλωτσούσαν και τον γρονθοκοπούσαν».

Image removed.

Ο 17χρονος υπέστη πολλαπλά κατάγματα, ενώ θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στη γνάθο.

Έχει υποστεί σοκ από την επίθεση και χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη.

Η δικηγόρος της οικογένειας, η οποία μίλησε στoν ANT1, έκανε λόγο για σκληρή συμμορία ανηλίκων, που έχει σπείρει το φόβο και τον τρόμο στο Γαλάτσι.

Αποκάλυψε, μάλιστα, πως ο φερόμενος ως αρχηγός της συμμορίας έστειλε μηνύματα στον 17χρονο, ζητώντας του να μη δώσει συνέχεια.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά πως όταν η οικογένεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταθέσει μήνυση, ο αξιωματικός υπηρεσίας συνέστησε στη μητέρα, όπως είπε η δικηγόρος της οικογένειας, να μην κινήσει τις διαδικασίες.

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι

Τα τέσσερα από τα έξι άτομα των οποίων η οικογένεια είχε δώσει τα στοιχεία, συνελήφθησαν, ενώ παραδέχθηκαν πως τον χτύπησαν χωρίς απολύτως κανένα λόγο.

Για την υπόθεση έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις