Επιστρέφει το τραμ στο Σύνταγμα - Πότε ξεκινούν τα δρομολόγια

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να επιστρέψει ξανά το τραμ στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες κι έτσι θα μπουν ξανά σε εφαρμογή τα δρομολόγια του τραμ στο τμήμα Σύνταγμα – Κασομούλη.

Υπενθυμίζεται πως στους τέσσερις σταθμούς (Σύνταγμα, Ζάππειο, Λεωφόρος Βουλιαγμένης, Φιξ) είχαν πάψει να πραγματοποιούνται δρομολόγια από τον Οκτώβριο του 2018, με απόφαση του τότε υπουργού Υποδομών, Χρήστου Σπίρτζη, ύστερα από ανησυχία για την κατάσταση της πλάκας που καλύπτει την υπόγεια κοίτη του Ιλισού ποταμού πάνω στην οποία έχουν κατασκευαστεί οι γραμμές.

Ωστόσο σύμφωνα με πηγές της ΣΤΑΣΥ, μετά από σχολαστικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες στο κλειστό τμήμα, προκύπτει ότι η πλάκα οροφής δεν έχει παραμορφωθεί ούτε παρουσιάζει ανησυχητική διάβρωση.

Δοκιμές

Οι δοκιμές προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της γραμμής ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ ένα μήνα νωρίτερα η ΣΤΑΣΥ εγκατέστησε σύστημα μέτρησης παραμορφώσεων της πλάκας η οποία καλύπτει την υπόγεια κοίτη του Ιλισού.

Όλες οι ενδείξεις του συστήματος είναι μέχρι τώρα θετικές, ενώ από τα δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα Κασομούλη – Βουλιαγμένης φαίνεται ότι οι συρμοί του τραμ μπορούν να ξεκινήσουν να κινούνται ξανά με ασφάλεια.

Όπως επισημαίνεται, οι φθορές, οι οποίες αφορούν κυρίως σε διάβρωση από το νερό, αντιμετωπίζονται με τις προβλεπόμενες εργασίες συντήρησης.

Για την επανέναρξη των δρομολογίων θα πρέπει να ολοκληρωθούν από το δήμο Αθηναίων οι εργασίες αποκατάστασης στο κομμάτι που του είχε προσωρινά διατεθεί (Βασιλίσσης Όλγας – Βασιλίσσης Αμαλίας).

Περισσότερα σε Ειδήσεις