«Αγκάθι» για τον ΣΥΡΙΖΑ οι δημοσκοπήσεις

Τρόπους αλλαγής του επικοινωνιακού κλίματος αναζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θεωρεί ότι αδικείται από την γενική εικόνα που παρουσιάζεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Ρεπορτάζ Γιώργος Μανουσακάκης

Η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινή γνώμη όπως αναφέρουν στελέχη του θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με το έργο τους ως κυβέρνηση αλλά και από την αντιπολιτευτική στάση που έχει Αλέξης Τσίπρας απέναντι στην κυβέρνηση. Όπως υπογραμμίζουν στο kedenews.gr: «Η εικόνα της κυβέρνησης δεν είναι αυτή που παρουσιάζεται σήμερα στην κοινή γνώμη. Είναι πλασματική και το βλέπουμε από τις αντιδράσεις που υπάρχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Οι δημοσκοπήσεις

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη στο στρατηγείο της Κουμουνδούρου έχουν ξεκινήσει και αναζητούν τρόπους προκειμένου να γίνουν πιο αντικειμενικές δημοσκοπήσεις καθώς, όπως πιστεύουν αυτές που γίνονται σήμερα και δημοσιεύονται σε συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα της κοινής γνώμης. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι με τα οικονομικά μέσα που διαθέτει δεν μπορεί να συναγωνιστεί το υπάρχον μιντιακό σκηνικό αφού μια καλή δημοσκόπηση, όπως αναφέρει η «πιάτσα», σε πανελλαδική κλίμακα, με δείγμα άνω των χιλίων ατόμων ξεπερνά τα 50.000 ευρώ.

Οι πρώτες κινήσεις αντίδρασης από τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα των δημοσκοπήσεων είναι να στραφεί προς το διαδίκτυο και μέσα από εκεί, αξιοποιώντας τους κολοσσούς του ίντερνετ, να μπορέσει να διεξάγει από εκεί σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης. Μάλιστα όπως επισημαίνουν τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προς το kedenews.gr οι μετρήσεις αναφέρουν ότι ο πολίτης εκφράζεται κατά 70% πιο ελεύθερα στο ίντερνετ όταν του ζητούν την γνώμη του σε σχέση με την τηλεφωνική επικοινωνία όπου θεωρείται ότι λέει την αλήθεια μόνο το 30% των ερωτηθέντων.

Η δεύτερη κίνηση που αναμένεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να απευθυνθεί στα θεσμικά όργανα ζητώντας την παρέμβαση τους στο θέμα των δημοσκοπήσεων ως προς την αντικειμενικότητα αλλά και ως προς το κόστος διεξαγωγής τους. Μάλιστα εικάζεται ότι θα γίνει προσφυγή στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο προς σε αυτή την κατεύθυνση προκειμένου να βρεθεί μια λύση σε θεσμικό επίπεδο το οποίο θα μπορεί να «αγκαλιάζει» όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι κινήσεις αυτές από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να γίνουν σύντομα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά ότι θα δημιουργηθεί ένα κλίμα υπέρ της κυβέρνησης στην κοινή γνώμη το οποίο δύσκολα μπορεί να αντιστραφεί.

Περισσότερα σε Ειδήσεις