Δ. Αθηναίων: Άγονος κατά ένα μέρος ο διαγωνισμός για τα κοντέινερ στα νηπιαγωγεία

Άγονος κατά ένα μέρος κηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα κοντέινερ, όπου θα στεγαστούν τη νέα σχολική χρονιά τα παιδιά 4ετών και θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Αθηναίων.

Της Μαρίας Θαλασσινού

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δήμου Αθηναίων με την πλευρά Μπακογιάννη να αποσιωπά το γεγονός και να ισχυρίζεται ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την αναζήτηση λύσεων προσωρινής στέγασης των νέων νηπιαγωγείων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το μεγαλύτερο μέρος του διαγωνισμού για την αγορά κοντέινερ και αφορά το ποσόν του 1.197.000 ευρώ, ενώ ο συνολικός διαγωνισμός αγγίζει τα 4,2 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός, λοιπόν, που κηρύχθηκε άγονος και πρόκειται να επαναπροκηρυχθεί αφορά την αγορά 12 κοντέινερ και εξοπλισμού για το 151ο και το 152ο νηπιαγωγείο Αθηνών. Το μεν 151ο νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει στη συμβολή των οδών Ραιδεστού και Ιωαννίνων με 7 κοντέινερ σε οικόπεδο 1439,69 τμ. Το δε 152ο νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει στη συμβολή των οδών Ζερβουδάκη και Δάγκλη με 5 κοντέινερ σε οικόπεδο 2.300 τμ. Και δυο νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν σε αδόμητα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου Αθηναίων.

Με δεδομένο, πάντως, ότι ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δόμησης και κτηριακών υποδομών του Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Αποστολόπουλος ζητά από την Οικονομική Επιτροπή να επαναπροκηρύξει τον διαγωνισμό.

Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη που θα καθυστερήσει ακόμη περισσότερο την δημιουργία έστω και προσωρινών χώρων για την λειτουργία της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Και σημειωτέον ότι οι αίθουσες  δεν επαρκούν, ενώ είναι έντονες οι αντιδράσεις των γονέων για την επιλογή της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη να αξιοποιήσει την προσωρινή λύση των κοντέινερ, την ίδια ώρα που δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση για την δρομολόγηση ανοικοδόμησης σταθερών κτηριακών υποδομών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις