''Street Work'' και Υπηρείες του Δήμου Αθηναίων, δίπλα στους άστεγους

46 άστεγοι στο Κέντρο της Αθήνας βρήκαν στέγη και ζεστασιά  στους ειδικούς διαμορφωμένους χώρους του Δήμου Αθηναίων.

Σε μία από τις πιο δύσκολες νύχτες για κάθε άστεγο, οι άνθρωποι του «Street Work» βρέθηκαν και πάλι στους δρόμους της πόλης για να φροντίσουν όλους εκείνους που δεν φιλοξενούνται στις δομές και τις θερμαινόμενες αίθουσες του Δήμου Αθηναίων.

Η Αθήνα διαθέτει ένα από τα πλέον σύγχρονα-πρότυπα Κέντρα Φιλοξενίας Αστέγων με δυνατότητα φιλοξενίας 400 ατόμων. Για την αντιμετώπιση των καιρικών συνθηκών, άνοιξαν και τρεις αίθουσες για όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που συνεχίζουν να ζουν στο δρόμο.

Επειδή κάθε άστεγος αποτελεί και μία ξεχωριστή περίπτωση, είναι μεγάλη ανάγκη, οι ομάδες των ειδικών του «Street Work» να βρίσκονται διαρκώς σε κάθε γωνιά όπου αυτοί οι άνθρωποι ζουν εκτεθειμένοι σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Οκτώ κοινωνικοί λειτουργοί, τέσσερις νοσηλευτές και τέσσερις οδηγοί, πραγματοποίησαν 80 επιτόπιες παρεμβάσεις, για να παραδώσουν φαγητό, ζεστά ροφήματα, μπουφάν και κουβέρτες, ισοθερμικά ρούχα, γάντια, σκούφους, ενημερώνοντας παράλληλα για την λειτουργία των θερμαινόμενων αιθουσών.

Από το περασμένο Σάββατο έως σήμερα, έχουν γίνει 254 τέτοιες παρεμβάσεις από τις ομάδες του «Street Work» του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που βρίσκονται σε επιφυλακή 24 ώρες και δρουν σε τρεις βάρδιες: Μια πρωινή, από τις 7π.μ. έως τις 3μ.μ , δύο απογευματινές , από τις 3μ.μ. έως τις 11μ.μ. και μία νυχτερινή, από τις 11μ.μ. έως τις 7 το επόμενο πρωί.

Είναι σημαντικό ότι σε αυτήν την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων, συμμετέχουν και οι πολίτες που υποδεικνύουν σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι συνάνθρωποί μας. Έτσι, η τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης που λειτουργεί σε 24ωρη βάση (210-5246515), δέχθηκε 140 τηλεφωνήματα για περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν την ανάγκη φροντίδας και προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν ανοιχτές οι αίθουσες:

Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9, τηλ: 210-5140877)

Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας ( Ταϋγέτου 60, τηλ: 210-2011151)

Υπνωτήριο Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3)

Περισσότερα σε Ειδήσεις