Πολυτεχνείο: Κλειστοί πέντε σταθμοί του μετρό αύριο

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει της αυριανής επετείου του Πολυτεχνείου, προκειμένου να αποφευχθούν πορείες και εορταστικές εκδηλώσεις.

Ένα από αυτά είναι το κλείσιμο πέντε κεντρικών σταθμών του μετρό από τις 12:00 το μεσημέρι.

Ειδικότερα, με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ., αύριο, Τρίτη 17 Νοεμβρίου, θα κατεβάσουν ρολά οι εξής σταθμοί:

  • Ομόνοια,
  • Πανεπιστήμιο,
  • Σύνταγμα,
  • «Ευαγγελισμός και
  • Μέγαρο Μουσικής.

Να σημειωθεί ότι οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά, χωρίς ωστόσο να σταματούν στους παραπάνω σταθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες Κυριακή (15/11) και μέχρι την Τετάρτη (18/11), βρίσκεται σε ισχύ η εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για την απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων σε όλη την επικράτεια.

Τρόλεϊ

Ακόμα, ήδη από σήμερα ισχύουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια των τρόλεϊ.

Συγκεκριμένα, οι γραμμές 2, 3, 4, 5, 11, 15 κινούνται σε προσωρινή διαδρομή μέσω 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη, ενώ οι γραμμές 18 και 19 δεν διέρχονται από την αφετηρία (Μουσείο) και κινούνται σε προσωρινή διαδρομή Μαυροματαίων – Κοδριγκτώνος – Πατησίων – Αλεξάνδρας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 06:00 ώρα της 15ης Νοεμβρίου έως και την 21:00 ώρα της 18ης Νοεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις: διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Περισσότερα σε Ειδήσεις