O πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Πανεπιστημίου Brown Alumni

Η KEDENEWS και η ιστοσελίδα πολιτικού περιεχομένου κυβέρνηση.gr, δημοσιογραφικά ψηφιδωτά του ομίλου Pressgroup, ήταν οι χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης του ελληνικού παραρτήματος του αμερικανικού Πανεπιστημίου Brown Alumni που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα.

Ο πρόεδρος του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος που εκτείνεται σε όλο τον πλανήτη, Δημήτρης Ιατρίδης, καλωσόρισε τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος είχε αρκετά να πει στον κόσμο που παραβρέθηκε στην όμορφη εκδήλωση!

Ο Αμερικανός πρέσβης – από τον Ιούλιο του 2016 – επεσήμανε πως η όταν ξεκίνησε τη θητεία του ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος γιατί ερχόταν σε μία χώρα που αντιμετώπιζε μία κρίση αξιών, αλλά και ένα ιδιαίτερο προσφυγικό πρόβλημα. Σήμερα, νιώθει πως η Ελλάδα μετατρέπεται σε πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή.

Ο Τζέφρι Πάιατ επεσήμανε πως η Ελλάδα για την αμερικανική πολιτική σκηνή δεν είναι απλά μία μικρή ευρωπαϊκή χώρα, καθώς υπάρχουν 3.000.000 ενεργοί Ελληνοαμερικάνοι στις ΗΠΑ, οι οποίοι μπορούν να διαμορφώσουν συσχετισμούς.

 Γλίξμπουργκ Πάιατ

Εξήγησε πως η πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ουάσινγκτον ήταν άκρως επιτυχημένη και δεν δίστασε να συμφωνήσει πως οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ αυτή τη στιγμή είναι καλύτερες αυτή τη στιγμή σε σύγκριση με αυτές των Ηνωμένων Πολιτειών με την Τουρκία.

Γιώργος Καραμάνος με Δημήτρη Ιατρίδη

Ο πρέσβης αναφέρθηκε και σε μία εξαιρετικά σημαντική για την ελληνική οικονομία παράμετρο, αυτή της εξαιρετικής απόδοσης του Ελληνικού Χρηματιστηρίου κατά την περσινή χρονιά.

Ο πρόεδρος Τραμπ, μάλιστα, είχε εντυπωσιαστεί με τα νούμερα και ο Τζέφρι Πάιατ τόνισε πως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εταιρίες κολοσσοί όπως η Cisco, η DeLοitte και Pfizer σκέφτονται να διπλασιάσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα.

*όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα kedenews

Περισσότερα σε Ειδήσεις