Μεγάλος Περίπατος: Μία λωρίδα ακόμα για τα ΙΧ στην Πανεπιστημίου

Η απόδοση μιας λωρίδας επιπλέον για τα αυτοκίνητα στην Πανεπιστημίου αποφασίστηκε από την δημοτική αρχή Μπακογιάννη.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα συζητήθηκαν βελτιώσεις για το έργο του Μεγάλου Περιπάτου.

Η εισήγηση του δημάρχου Αθηναίων για να δοθεί μία ακόμα λωρίδα κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα στηρίχθηκε από τις παρατάξεις του Παύλου Γερουλάνου, Γιώργου Βουλγαράκη και Βασίλη Καπερνάρου.

«Προχωράμε στη διατήρηση των λωρίδων κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. σε τρεις και στην προσθήκη μίας επιπλέον λωρίδας για τη διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αυστηρά οριοθετημένης. Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου», είπε ο Κ. Μπακογιάννης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων, «η πιλοτική δοκιμή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Πανεπιστημίου ξεκίνησε με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων. Εν όψει της αξιολόγησης της πρώτης φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την εφαρμογή του «Μεγάλου Περιπάτου», προχωράμε στη διατήρηση των λωρίδων κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. σε τρεις και στην προσθήκη μίας επιπλέον λωρίδας για τη διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αυστηρά οριοθετημένης. Με αυτόν τον τρόπο, δίνουμε μία ακόμα λωρίδα της Πανεπιστημίου για την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να έχουμε εκτίμηση των κυκλοφοριακών επιπτώσεων, και να προχωρήσουμε στις αποφάσεις για τη διαμόρφωση του τελικού έργου».

Ο κ. Μπακογιάννης απέδωσε αυτή την αλλαγή πορείας και στην παρατήρηση ότι η κυκλοφοριακή κίνηση είναι αυξημένη κατά 15% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019.

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις