Κινητοποίηση μαθητών: Ζητούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας στα σχολεία

«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση - υγεία για κάθε μαθητή»

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας πραγματοποίησε πορεία στο υπουργείο Παιδείας, σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου, καταγγέλλοντας ότι τα αιτήματά τους για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας τους παραμένουν αναπάντητα.

Οι μαθητές ζητούν, μεταξύ άλλων:
  • Επιπλέον μέτρα προστασίας στα σχολεία. Σημειώνουν ότι τα self test δεν είναι λύση, ακριβώς γιατί δεν πραγματοποιούνται από ιατρικό προσωπικό. Όπως τονίζουν, υπάρχουν ιδιαίτερες κατηγορίες, όπως οι μαθητές ΕΠΑΛ άνω των 18, αλλά και μετανάστες μαθητές που δεν έχουν πρόσβαση στο self test και το πληρώνουν από την τσέπη τους. Ήδη, σχολεία κλείνουν από κρούσματα: Καματερό, Αγ. Ανάργυροι και αλλού
  • Να μην δοθούν προαγωγικές εξετάσεις. Ιδιαίτερα με τράπεζα θεμάτων φέτος στην Α' ΓΕΛ. «Δεν το λέμε από τεμπελιά. Το λέμε γιατί καταλαβαίνουμε τα τεράστια κενά που αποκτήσαμε με 5 μήνες τηλεκπαίδευσης. Δε γίνεται να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Τα κενά που αποκτήσαμε δεν καλύπτονται με σχολεία εξεταστικά κέντρα! Με κάθε μέρα διαγώνισμα, με επιπλέον πίεση και άγχος. Δεν είμαστε ρομπότ!» υπογραμμίζουν.
  • Να ανακοινωθεί η ημερομηνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων επίσημα. Σε καμιά περίπτωση να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που εν μέσω πανδημίας αφήνει εκτός ΑΕΙ πάνω από 20.000 μαθητές.
  • Προσλήψεις καθηγητών εδώ και τώρα . «Έχουμε ακόμη κενά σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Γυρίσαμε σχολείο για να κάνουμε κενό! Υπάρχουν παιδιά που έχουν ανάγκη να κάνουν ενισχυτική διδασκαλία» σημειώνουν.
  • Να λυθούν θέματα με άδικες απουσίες από την τηλεκπαίδευση. Αφορά παιδιά που δεν είχαν πρόσβαση για διάφορους λόγους (κυρίως λόγω έλλειψης εξοπλισμού) και είναι οριακά με τις απουσίες τους.

Περισσότερα σε Ειδήσεις