Το «Γόπα Project» επεκτείνεται στις γειτονιές της Αθήνας

Επεκτείνεται και στις γειτονιές το «Γόπα project» του Δήμου Αθηναίων

Την επέκταση του «Γόπα Project» και στις γειτονιές της Αθήνας αποφάσισε ο Δήμος. Όπως αναφέρει σε σχετική δημοσίευσή του ο Κώστας Μπακογιάννης έχουν τοποθετηθεί ακόμη 20 ειδικά σταχτοδοχεία - κάλπες σε γειτονιές στο κέντρο της Αθήνας.

Στόχος του έργου είναι η ανακύκλωση περισσότερων από 250.000 αποτσίγαρων το χρόνο. Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε συνεργασία με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης αποτσίγαρων «Γόπα project» και με την υποστήριξη της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (Ε.Α.Τ.Α.).

Σε ποιες περιοχές βρίσκονται

Αρχικά είχαν τοποθετηθεί πέντε ειδικά σταχτοδοχεία σε Σύνταγμα, Γκάζι, Ερμού και Μοναστηράκι, από όπου έχουν συλλεχθεί ως τώρα συνολικά 30.000 αποτσίγαρα, ενώ περισσότερα από 5.000 έχουν ήδη σταλεί για ανακύκλωση. Τα συνολικά 25 «σταχτοδοχεία», θα βρίσκονται στη διάθεση των πολιτών στις περιοχές: Σύνταγμα, Γκάζι, Μεταξουργείο, Μοναστηράκι, Πλάκα, Θησείο, Ψυρρή, Ομόνοια, Πετράλωνα, Κουκάκι, Ερμού, Βαρβάκειο, Κολωνάκι, Ζάππειο, Κολοκοτρώνη, Δ. Αρεοπαγίτου, Ακαδημίας και Πανεπιστημίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις