Εγκαινιάζεται ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης - Δείτε πότε

Επίσημα εγκαινιάζεται ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης, με μια κλειστή τελετή που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 30/9 στην Πνύκα.

Ο φωτισμός έχει αλλάξει από την 1η Σεπτεμβρίου και έχει στόχο την καλύτερη ανάδειξη του μνημείου.

Η υλοποίηση

Την υλοποίηση του έργου που έχει ήδη ολοκληρωθεί ανέλαβε η βραβευμένη με ΕΜΜΥ και με διεθνή καριέρα φωτίστρια, Ελευθερία Ντεκώ, ενώ το εγχείρημα ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2019 από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σε συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της υπουργού Λίνας Μενδώνη, με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνη Παπαδημητρίου, και τη διευθύντρια Πολιτισμού, Αφροδίτη Παναγιωτάκου, επισφραγίστηκε η χορηγία του Ιδρύματος προκειμένου να εγκατασταθεί σύγχρονος ανελκυστήρας πλαγιάς αντί του αναβατορίου και να ανανεωθεί ο νυχτερινός φωτισμός ανάδειξης των μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο.

Ο νέος φωτισμός

Ο φωτισμός του έντονου κίτρινου-χρυσού (θερμό λευκό) χαμηλώνει εσωτερικά για τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο έτσι ώστε να αναδειχθούν τα αρχιτεκτονικά μέλη και αυξάνει η ένταση του εξωτερικού φωτισμού (ψυχρό λευκό).

Αντίστοιχα φωτίζονται τα Προπύλαια και οι Καρυάτιδες.

Παράλληλα, βελτιώνεται και ο φωτισμός του Ιερού Βράχου, με βασική κατεύθυνση η εικόνα του να μην επιβάλλεται στα μνημεία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις