Δ. Αθηναίων: Στηρίζει ο Μπακογιάννης την μονιμοποίηση 103 συμβασιούχων

Την στήριξη της Δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη αναμένεται να πάρουν οι 103 συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων προκειμένου να αποκατασταθεί η εργασιακή τους σχέση καθώς το δικαστήριο στον πρώτο βαθμό με πρωτόδικη απόφαση έκανε δεκτά τα αιτήματα τους για μονιμοποίηση

Της Μαρίας Θαλασσινού

Το ζήτημα θα συζητηθεί σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο. Όμως τα πρώτα θετικά μηνύματα έχουν ήδη έρθει καθώς ο Δήμος Αθηναίων κατά την συζήτηση των 7 αγωγών ενώπιον του Πρωτοδικείου παραιτήθηκε από τα ένδικα μέσα και έτσι οι 130 εργαζόμενοι κατατάχθηκαν προσωρινά σε θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Ενώ μόνο μία αγωγή απορρίφθηκε από το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Προκειμένου να τελεσιδικήσει η εκκρεμότητα για τους 103 εργαζόμενους που είχαν διαδοχικές συμβάσεις μίσθωσης έργου από το 2002 έως το 2010 αυτοί ζητούν με αίτημα τους προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων να έχουν την στήριξη της δημοτικής αρχής και των υπολοίπων παρατάξεων.

Έτσι, λοιπόν, οι 103 συμβασιούχοι ζητούν με την έφεση τους να κριθεί από το δικαστήριο ότι οι συμβάσεις τους με το δήμο Αθηναίων αποτελούν μία «ενιαία σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου» και με βάση αυτήν να συνεχίσουν να απασχολούνται στις υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι «υπάρχουν πολλές ελλείψεις στις διοικητικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων καθώς προσλήψεις μέσω προκήρυξης του ΑΣΕΠ έχουν να γίνουν τουλάχιστον 20 χρόνια και την ίδια ώρα συνταξιοδοτούνται πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι και οι θέσεις τους δεν αναπληρώνονται με νέους υπαλλήλους».

Η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του εφετείου Αθηνών θα γίνει την 25η Μαΐου το 2021. Την την ανάγκη Λοιπόν για στήριξη των εργαζομένων έχουν φέρει πολλές φορές στο δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και πλέον καθώς πλησιάζει ημέρα της εκδίκασης η δημοτική αρχή Μπακογιάννη φαίνεται θετική συν αποκατάσταση της εργασιακής του σχέσης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις