Συναγερμός στον «Άγιο Σάββα»: Εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19 σε ογκολογικούς ασθενείς και προσωπικό.

Ήδη έχει κλείσει για απολύμανση η πτέρυγα Γ1 του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», όπου νοσηλεύονταν ασθενείς με καρκίνο και βρέθηκαν πέντε κρούσματα κορονοϊού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες ιχνηλατήσεις.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

«Η διοίκηση έπραξε σωστά και έκλεισε την πτέρυγα Γ1 που νοσήλευε ασθενείς με καρκίνο. Βρέθηκαν θετικοί τρείς ασθενείς, παρ’ ότι τα αρχικά τεστ που έγιναν κατά την εισαγωγή τους ήταν αρνητικά. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στο Σωτηρία».

Κατά τη διάρκεια της ιχνηλάτησης, βρέθηκαν θετικές δύο νοσηλεύτριες και εργαζόμενη στην καθαριότητα. Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται και δύο γιατροί.

«Το συμβάν στον Άγιο Σάββα δείχνει πόσο επικίνδυνος και ύπουλος είναι ο ιός. Ξεγελάνε σε πολλές περιπτώσεις τα πρώτα αρνητικά τεστ κατά την εισαγωγή. Στην πορεία της νοσηλείας οι ασθενείς εμφανίζουν συμπτώματα και όταν υποβάλλονται σε δεύτερο τεστ βγαίνει θετικό», καταλήγει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις