Συλλαλητήριο των εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό στο υπουργείο Εργασίας (video)

Αυτή την στιγμή συλλαλητήριο πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ), στην οποία συμμετέχουν και μέλη του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν από την πλατεία του Μοναστηρακίου και έχει προγραμματιστεί στις 12 να βρίσκονται έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Της Νατάσσας Βουδούρη 

«Πρόκειται για μια συνέχεια των κινητοποιήσεων. Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να ζουν με εννιά ευρώ την ημέρα για έναν ολόκληρο χρόνο», δήλωσε στην kedenews μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον επισιτισμό Νίκος Παπαγεωργίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως σύμμαχους θέλουν και τους αυτοαπασχολούμενους καθώς τα ζητήματά τους είναι κοινά.

Όπως αναφέρει, το συλλαλητήριο στηρίζουν τα 147 πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία μέλη της ομοσπονδίας, η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, Ρόδου, Βόλου, Ναυπλίου, Πρέβεζας, Καλαμάτας, Χαλκιδικής κ.α., η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), το Σωματείο Τουριστικών Συνοδών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό, το Συνδικάτο ΟΑΣΑ-ΟΣΥ κ.ά.

«Κανείς μόνος του σ’ αυτή την κρίση. Είμαστε πολλοί, είμαστε δυνατοί, έχουμε φωνή» δηλώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον κλάδο, οι οποίοι καταγγέλλουν εκατοντάδες απολύσεις και δραματική μείωση μισθών, ζητούν:
  • Την καθολική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα, στον επισιτισμό, στην εστίαση, στις αλυσίδες ταχυφαγείων, στις βιομηχανίες ζαχαρωδών και στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, καθώς και στους φούρνους.
  • Αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα των κλαδικών συμβάσεων.
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων και απαγόρευση αυτών για το επόμενο διάστημα.
  • Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων των εποχικά εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό.
  • Παράταση επιδόματος ανεργίας έως τον Απρίλιο του 2021.
  • Ένταξη στον μηχανισμό στήριξης όλων των εργαζομένων ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • Ρυθμίσεις για όλους σε Τράπεζες, Εφορίες και ΔΕΚΟ.

[video width="656" height="1170" mp4="/wp-content/uploads/2020/06/InShot_20200610_104653636.mp4"][/video]

Περισσότερα σε Ειδήσεις