Σε λειτουργία γραμμές πρώτης ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης

Ο δήμος Αθηναίων έθεσε σε λειτουργία γραμμές υποστήριξης σε θέματα ιατρικής βοήθειας και ψυχολογικής υποστήριξης, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 6 το απόγευμα.

Η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης (τηλ. 210 3637365) λειτουργεί με τρεις ψυχολόγους και μία κοινωνική λειτουργό ενώ των Πρώτων Βοηθειών (210 3638049) στελεχώνεται με ιατρούς και επισκέπτες/επισκέπτριες υγείας από τα Δημοτικά Ιατρεία. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του δήμου, μια από τις πλέον σημαντικές επιπτώσεις της λοίμωξης από τον κορονοϊό Covid-19 είναι και η ψυχική επιβάρυνση του πληθυσμού, αφενός λόγω της πανδημίας αφετέρου λόγω του αναγκαίου για τη Δημόσια Υγεία περιορισμού των μετακινήσεων.

Μπακογιάννης: Ο δήμος να συνεχίσει να βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι

«Οι πληγές και τα προβλήματα που προκαλεί αυτή η πανδημία είναι πολλαπλά και πολυεπίπεδα. Συντονίζουμε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες μας αλλά δημιουργούμε και νέες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με έναν στόχο. Να συνεχίσει ο δήμος μας να βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι, να είναι παρών με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις