Σεπόλια: Βαρύτατος οπλισμός σε σπίτι Κούρδων τρομοκρατών - Συνεχίζονται οι έρευνες

Συνεχίζονται έως και αυτή την ώρα οι έρευνες των αστυνομικών της Δ.Α.Ε.Ε.Β. και της Σήμανσης στο σπίτι-γιάφκα των φερόμενων ως μελών της κουρδικής οργάνωσης DHCP στα Σεπόλια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει βαρύτατο οπλισμό αλλά και ένα «λαγούμι», που είχε διπλή χρήση. Κατ’ αρχήν, μια κρυψώνα για όσους βρίσκονται στο σπίτι κατά την διάρκεια ενός ελέγχου αλλά και κατά δεύτερον, δίοδο για να βγουν σε γειτονικό δρόμο, σε περίπτωση εφόδου.

Τα μέτρα αυτοπροστασίας όμως που είχαν αναπτύξει τα φερόμενα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, πήγαν «στράφι» από την καλοστημένη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Το “δώρο” στον Ερντογάν και τα αντιαρματικά τύπου LOW Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές της Αντιτρομοκρατικής, οι ελληνικές αρχές παρακολουθούσαν για μήνες τη δραστηριότητα συγκεκριμένων μελών της DHCP στην Ελλάδα. Είχαν εντοπίσει το κεντρικό τους κρησφύγετο στα Σεπόλια και κατέγραφαν τις κινήσεις όσων έμπαιναν και έβγαιναν σε αυτό.

Εντόπισαν τούνελ που οδηγεί σε πεζοδρόμιο

Η απόφαση για την σημερινή έφοδο, σύμφωνα με εκτίμηση στελέχους της Αντιτρομοκρατικής, προφανώς δεν είναι τυχαία, τουλάχιστον ως προς το χρονικό σημείο όπου πραγματοποιήθηκε, με δεδομένη την έκρυθμη κατάσταση στον Έβρο αλλά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. «Θα μπορούσε να θεωρηθεί σαν μια κίνηση καλής θέλησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αστυνομικός της Δ.Α.Ε.Ε.Β.

Η έφοδος των πάνοπλων αστυνομικών δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους προσαχθέντες, Κούρδους, τουρκικής και ιρακινής καταγωγής που εντοπίστηκαν μέσα στο σπίτι-γιάφκα. Οι αστυνομικοί εντόπισαν σε γρήγορο χρόνο το ευρύχωρο σχετικά τούνελ, το οποίο βγάζει σε πεζοδρόμιο γειτονικού δρόμου από το διαμέρισμα της οδού Αυλώνος όπου βρίσκεται η γιάφκα.

Μέσα στο τούνελ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του kedenews.gr έχουν εντοπιστεί αντιαρματικά τύπου LOW, αυτόματα πολεμικά όπλα τύπου καλάσνικοφ, πιστόλια, πυροκροτητές, εκρηκτική ύλη, σφαίρες καθώς και αρκετά έντυπα, σχετικά με τη δράση της συγκεκριμένης τρομοκρατικής οργάνωσης στην Τουρκία. Αξίζει να σημειωθεί ότι και κατά το παρελθόν, αστυνομικοί έχουν εντοπίσει και εξαρθρώσει άλλα τμήματα της ίδιας τρομοκρατικής οργάνωσης, η οποία στην χώρα μας τουλάχιστον, προς το παρόν, δεν έχει προκαλέσει καμία επίθεση.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Τα μέλη της οργάνωσης, χρησιμοποιούν σπίτια-γιάφκες για να βρίσκουν καταφύγιο μέλη της οργάνωσης πριν αναχωρήσουν για την Τουρκία, αλλά και προσωρινούς χώρους αποθήκευσης του οπλισμού που προμηθεύονται από τρίτες χώρες για να μεταφέρουν μέσω θαλασσίων οδών, ως επί το πλείστον, στην γειτονική Τουρκία.

Οι έρευνες συνεχίζονται με ιδιαίτερη προσοχή μέχρι και αυτή τη στιγμή, στο τούνελ, καθώς οι αρχές δεν γνωρίζουν εάν υπάρχει παγιδευμένο σημείο κατά μήκος του τούνελ ή ανάμεσα στον βαρύ οπλισμό, του οποίου η εκπυρσοκρότηση θα σήμαινε τουλάχιστον σημαντικές αστυνομικές απώλειες. Το επόμενο ζητούμενο για τους αστυνομικούς, είναι η καταγραφή γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, ώστε να διαπιστωθούν τα άτομα που είχαν πρόσβαση στον χώρο.

Για τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής, σημασία έχει επίσης να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εάν υπάρχει διασύνδεση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο της Κουρδικής οργάνωσης με Έλληνες ή και άλλους, διεθνούς προελεύσεως, τρομοκράτες.

Περισσότερα σε Ειδήσεις