Ο Δήμος Αθηναίων θα διαθέσει 58.000 μάσκες για μαθητές

Λευκές μάσκες πολλαπλών χρήσεων αποφάσισε να προμηθευθεί ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να τις διαθέσει στους συνολικά 58.000 μαθητές όλων των βαθμίδων που φιλοξενούνται στις σχολικές μονάδες της δικαιοδοσίας του.

Όπως αποφάσισε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η προμήθεια θα γίνει με τις επείγουσες διαδικασίες που προβλέπονται λόγω της πανδημίας και χωρίς να προηγηθεί δημοσίευση της προκήρυξης. Στη σχετική απόφαση ορίζονται οι προδιαγραφές και προϋπολογίζεται τίμημα 1,88 ευρώ ανά μάσκα (χωρίς ΦΠΑ 6%) που θα οριστικοποιηθεί ανάλογα με τις προσφορές των προμηθευτών.

Όπως αναφέρεται στο εισηγητικό της απόφασης, προηγήθηκε «ενδελεχής έρευνα στην αγορά την τρέχουσα χρονική περίοδο, λαμβάνοντας υπόψη τα έκτακτα και επείγοντα μέτρα και ελήφθησαν οι χαμηλότερες δυνατές ενδεικτικές τιμές προς όφελος του δήμου. Οι συγκεκριμένες μάσκες πολλαπλών χρήσεων είναι οι πλέον κατάλληλες για τον σκοπό της χρήσης τους και είναι οι μοναδικές στην αγορά που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες, τόσο σε θέμα τιμής όσο και σε θέμα ποιότητας».

Η προμήθεια θα γίνει σε τρία μεγέθη και σε δύο χρονικές παραλαβές:

  • Μέγεθος L (15-16 cm), 27.586 τεμάχια για μαθητές Λυκείου & Γυμνασίου) με παράδοση από τις 10 έως τις 14 Μαΐου 2020.
  • Μέγεθος M (13-14 cm) για 25.591 μαθητές Δημοτικού και μέγεθος S (=<12 cm) για 4.823 μαθητές Νηπιαγωγείων που θα πρέπει να παραδοθούν έως τις 28 Μαΐου 2020.

Θα είναι συσκευασμένες χωριστά σε νάιλον σακούλες, κατασκευασμένες από 100% βαμβάκι ενισχυμένο με διπλό ύφασμα, σε χρώμα λευκό με αντοχή πλύσης τους 60 βαθμούς Κελσίου και σιδερώματος σε μέτρια θερμοκρασία στην εξωτερική πλευρά.

Με την τιμή των 1,88 ευρώ συν τον ΦΠΑ 6%, η συνολική δαπάνη μπορεί να φθάσει έως το ποσό των 115.582,40 ευρώ.

 

Πηγή: ethnos.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις