Οι απλήρωτοι «ήρωες» του νοσοκομείου Ευαγγελισμός

Εργολαβικοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καταγγέλλουν καθυστερήσεις στο μισθό τους αλλά και δουλειά χωρίς δικαιώματα υποστηρίζοντας πως η εργολαβική εταιρεία επικαλείται ως υπεύθυνους το υπουργείο και γενικά το κράτος.

Σοβαρό πρόβλημα με τις απολαβές τους αντιμετωπίζουν για ακόμη μία φορά οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στη σίτιση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, λόγω της κατ’ εξακολούθηση καθυστέρησης στις πληρωμές από την εργολαβική εταιρεία.

Ειδικότερα, υπάλληλος περιγράφει την κατάσταση για τα τελευταία 5 χρόνια και εξηγεί ότι το νοσοκομείο δεν έχει σύμβαση με την εταιρεία και η δικαιολογία για την καθυστέρηση των χρημάτων είναι πως δεν έχουν υπογραφεί τα κατάλληλα χαρτιά από το αρμόδιο υπουργείο ενώ τονίζει πως «Δεν μπορούμε να παραμένουμε απλήρωτοι πόσω μάλλον εν μέσω του κορονοϊού».

«Τα τελευταία 5 χρόνια δουλεύουμε χωρίς να ξέρουμε πότε θα πληρωθούμε ,χωρίς σύμβαση με το νοσοκομείο. Οι διοικήσεις ,τα υπουργεία ,η επιθεώρηση και η εταιρεία μας έχουν κάνει μπαλάκι και ψάχνουμε να βρούμε τα λεφτά μας. Κάνεις δεν ενδιαφέρεται ό,τι και να κάνουμε. Τον τελευταίο χρόνο μας βάζει τυχαία έναντι τον 200-300 ευρώ ανά 45-60 ήμερες. Όταν πας στην εταιρεία και ρωτάς για τα λεφτά σου σου λένε να πας στην διοίκηση ή στο υπουργείο, όταν πας σε αυτούς σου λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί ο ιδιώτης είναι ιδιώτης και δεν μπορούν να του πουν πότε να πληρώσει του εργαζόμενους τους. Τελικά ως πότε θα δουλεύουμε απλήρωτοι σε ένα περιβάλλον άκρως επικίνδυνο για την υγειά μας;», καταλήγει.

Περισσότερα σε Ειδήσεις