Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας - Άρχισε η εφαρμογή σε δύο δρόμους

Άρχισε σήμερα, Πέμπτη, η πιλοτική εφαρμογή του Μεγάλου Περιπάτου της Αθήνας με δυο δρόμους και συγκεκριμένα, την Βασιλίσσης Όλγας στο σύνολό της και την Ηρώδου Αττικού επίσης στο σύνολό της.

Αξιοποιώντας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που η κίνηση ήταν μειωμένη ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε σε διαγραμμίσεις για τη δημιουργία των πρώτων ζωνών προτεραιότητας για πεζούς και ποδήλατα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης δήλωσε για την πιλοτική εφαρμογή σε δύο δρόμους: "Είμαστε υπερήφανοι που ξεκινά το έργο του Μεγάλου Περιπάτου για δύο λόγους. Ο πρώτος, γιατί γίνεται πράξη το όραμα της Μελίνας Μερκούρη και του Αντώνη Τρίτση.

Διαβάστε επίσης: Τροχαίο στη λεωφόρο Συγγρού – Οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό της

Ο δεύτερος, γιατί το κέντρο ανοίγει για όλους και όχι μόνο για τα ΙΧ όπως γίνεται σήμερα. Και είναι ένα έργο που γίνεται με ιδιαίτερο τρόπο. Δεν το εξαγγέλλουμε και φέρνουμε μπουλντόζες για να κλείσουν δρόμους. Κάθε μέρα θα το βλέπουμε όλοι στην εξέλιξή του, θα το περπατάμε μαζί.

Ο Μεγάλος περίπατος αλλάζει την Αθήνα. Βάζει τέλος στα μηχανάκια πάνω στα πεζοδρόμια και δίνει 2000 θέσεις στάθμευσης δικύκλων, μας δίνει 50.000 τμ ελεύθερου χώρου και αυξάνει την ταχύτητα των διαδρομών των λεωφορείων, δηλαδή περισσότερα δρομολόγια. Επιτρέπει στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις να δουλεύουν ανεμπόδιστα.

Μακριά από την άναρχη στάθμευση και το κυκλοφοριακό χάος. Εδώ ξεκινά μία επανάσταση ισορροπίας. Είναι η επανάσταση στο δικαίωμα της μετακίνησης του πεζού, του ποδηλάτη και του επιβάτη".

Πηγή: thestival.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις