Μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας στην Κυψέλη

Τις Κυριακάτικες μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συνέχισε χθες στην Κυψέλη ο Δήμος Αθηναίων.

Οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας χρησιμοποιώντας πέντε μεγάλα σάρωθρα και πέντε πλυστικά μηχανήματα, καθάρισαν και έπλυναν δρόμους της πυκνοκατοικημένης Κυψέλης που τις καθημερινές είναι επιβαρυμένοι κυκλοφοριακά με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση παρεμβάσεων τόσο μεγάλης έκτασης.

Παράλληλα καθαρίστηκαν και πλύθηκαν πεζοδρόμια που βρίσκονται πέριξ των δρόμων αυτών.

Το μέγεθος και αυτής της επιχείρησης ήταν πολύ μεγάλο. Ενδεικτικό ότι τις εργάσιμες μέρες σε κάθε Δημοτική Κοινότητα χρησιμοποιείται ένα σάρωθρο σε τρεις βάρδιες ενώ σε αυτή χρησιμοποιήθηκαν πέντε για μία βάρδια.

Οι παρεμβάσεις είναι ανεξάρτητες από το καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας στις 129 γειτονιές της Αθήνας που συνεχίζεται κανονικά.

Οι δρόμοι που σαρώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Κυψέλης στην 6η Δημοτική Κοινότητα είναι :

  • Οδός Δροσοπούλου από Φωκίωνος έως Αμοργού – Οδός Επτανήσου από Κύπρου έως Φωκίωνος
  • Οδός Ίμβρου από Αγ. Ζώνης έως Πατησίων – Οδός Κύπρου από πλατεία Κυψέλης έως Πατησίων – Φαιδριάδων από Καυκάσου έως Πλατεία Κυψέλης.
  • Οδός Σπετσών από Ευελπίδων έως Φιλοτίμου – Οδός Κασταλίας από Κυψέλης έως Κερκύρας – Οδός Κερκύρας από Σκύρου έως Ευελπίδων – Οδός Αγ. Μελετίου από Πατησίων έως Κυψέλης
  • Οδός Σύρου από Κυψέλης έως Δροσοπούλου – Οδός Δροσοπούλου από Μαυρομματαίων έως Φωκίωνος – Οδός Δελβινου από Βελβενδούς έως Κρέσνας – Οδός Γιαλούρου από Οστρόβου έως Γεωργαλά
  • Οδός Γεωργαλά από Γιαλούρου έως Γεωργίου – Οδός Γεωργίου από Γεωργαλά έως Οστρόβου – Οδός Μπερόβου από Λαχανά έως Κρέσνας – Οδός Μετανείρας από Παρασκευά έως Καυκάσου
Τι δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, αποτελούν πλέον μέρος του εβδομαδιαίου προγραμματισμού του Δήμου. Γίνονται για πρώτη φορά αλλά όχι για τελευταία.

Είναι η αρχή μιας μεγάλης αλλαγής στη λειτουργία των υπηρεσιών μας. Βήμα της πορείας μας για μία Αθήνα καθαρή από τον μεγαλύτερο δρόμο μέχρι το πιο μικρό πεζοδρόμιο» αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: cityofathens.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις