Μάθε που μπορείς να αγοράσεις βιβλία με 2 ευρώ για καλό σκοπό

Από τις 5 Μαϊου και κάθε μέρα 11 με 3 το μεσημέρι επί της οδού Πειραιώς 132 μπορείς να αγοράσεις βιβλία με δύο ευρώ για καλό σκοπό. Με αυτήν την κίνηση στηρίζετε το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστεγών.

Τα βιβλία που έχουν γεμίσει το παλαιοβιβλιοπωλείο προέρχονται από ανθρώπους που δεν τα χρειάζονται. Πίσω από αυτήν την ιδέα βρίσκεται ο 71χρονος Λεωνίδας Κουρσούμης, ο οποίος και στο παρελθόν είχε μείνει άστεγος.

Γυρνώντας από τον σταθμό Λαρίσης, στα ΚΤΕΛ της Λιοσίων και σε παγκάκια της Αθήνας, προσπαθούσε να σκεφτεί έναν τρόπο να ξεφύγει από την αστεγία. Ο ίδιος συνέλαβε την ιδέα και μαζί με τον κ. Αντώνη και τον κ. Αλέξανδρο, δύο ακόμη ανθρώπους που τότε δεν είχαν στέγη ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν βιβλία.

Από τους τρεις ανθρώπους που ξεκίνησαν να τρέχουν το εγχείρημα, πλέον ο Αλέξανδρος έχει βρει μόνιμη δουλειά αλλού, ενώ ο Αντώνης χάρη στα έσοδα του παλαιοβιβλιοπωλείου νοικιάζει ένα μικρό σπίτι.

Σπίτι έχουν βρει επίσης άλλοι δύο άστεγοι που γνώρισε αργότερα και τους ενέταξε στην ομάδα, ενώ και ο ίδιος ο κ. Κουρσούμης πριν από τρεις μήνες κατάφερε να νοικιάσει ένα διαμέρισμα στου Γκύζη.

Πηγή: news247.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις