Κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας- Σε ποιους θα επιτρέπεται η πρόσβαση

Mικρότερης έκτασης κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από αυτές που αρχικά είχαν προβλεφθεί για το εμπορικό κέντρο της Αθήνας θα εισηγηθεί προς το παρόν η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Οι νέες ρυθμίσεις στο εμπορικό κέντρο και την Πλάκα θα τεθούν σε εφαρμογή από την Κυριακή 26 Ιουλίου. Οπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αθηναίων, στο Εμπορικό Τρίγωνο, που περικλείεται από: Αθηνάς - πλατεία Ομονοίας - Σταδίου - πλατεία Συντάγματος - Μητροπόλεως, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επιτρέπεται στις οδούς Αθηνάς, Ερμού, Πεσμαζόγλου, Σοφοκλέους, Ευριπίδου, Αγ. Θεοδώρων, Δραγατσανίου, Παπαρρηγοπούλου (έως Π. Π. Γερμανού), Π. Π. Γερμανού, Αριστείδου, Χρήστου Λαδά, πλατεία Καρύτση (μεταξύ Χρ. Λαδά και Παρνασσού), Παρνασσού, Καρ. Σερβίας (από πλ. Συντάγματος έως Βουλής), Βουλής (από Καρ. Σερβίας έως Κολοκοτρώνη), Κολοκοτρώνη (από Βουλής έως Σταδίου).

Στην περιοχή της Πλάκας, που περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως - Ερμού - Αγίων Ασωμάτων - Αποστόλου Παύλου - Διονυσίου Αρεοπαγίτου - Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας - Φιλελλήνων, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων επιτρέπεται στις οδούς Ξενοφώντος, Νίκης (μεταξύ Φιλελλήνων και Απόλλωνος), Απόλλωνος (από Νίκης έως Σκούφου), Σκούφου, Ναυάρχου Νικοδήμου (από Σκούφου έως Φιλελλήνων).

Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία πραγματοποιούνται στις οδούς Κολοκοτρώνη, Καρ. Σερβίας και Μητροπόλεως, όπου δίνεται προτεραιότητα στους πεζούς και τους ποδηλάτες, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο δήμος. Στους δρόμους αυτούς, δυνατότητα πρόσβασης θα έχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οχήματα των μονίμων κατοίκων, τα οχήματα των ατόμων με αναπηρία, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οχήματα με κατεύθυνση από και προς τους χώρους στάθμευσης, τα ταξί (μόνο για επιβίβαση και αποβίβαση), τα οχήματα εξυπηρέτησης ξενοδοχείων, τα οχήματα τροφοδοσίας των καταστημάτων ή ταχυμεταφορών και διανομών των καταστημάτων εστίασης, τα οχήματα έκτακτης ανάγκης και των οργανισμών κοινής ωφελείας. Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται και τα οχήματα που εξυπηρετούν σχολεία και μονάδες εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Τα οχήματα στα οποία θα επιτρέπεται η πρόσβαση, θα πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία θα ελέγχει η δημοτική αστυνομία:

• Για τους μόνιμους κατοίκους: Κάρτα Μόνιμου Κατοίκου για τις συγκεκριμένες περιοχές παρέμβασης ή βεβαίωση εισόδου και εξόδου.

• Για τα οχήματα με κατεύθυνση από και προς τους χώρους στάθμευσης δημόσιας χρήσης: Παραστατικό που να αποδεικνύει τη βραχυχρόνια στάθμευση σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης δημόσιας χρήσης.

• Για τα οχήματα που εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία: Κάρτα ΑμεΑ ή άλλο πιστοποιητικό.

• Για τα οχήματα που εξυπηρετούν την τροφοδοσία των ξενοδοχείων: Παραστατικό για την απόδειξη της τροφοδοσίας.

• Για τα οχήματα τροφοδοσίας και αποστολών εμπορικών καταστημάτων: Παραστατικό μεταφοράς εμπορευμάτων ή βεβαίωση οχήματος του καταστήματος.

Τις επόμενες ημέρες θα τεθεί σε εφαρμογή σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα για την έκδοση των δικαιολογητικών. Από το βράδυ της Κυριακής 12 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι ήπιες παρεμβάσεις στο κάτω τμήμα της οδού Ερμού (από Αιόλου έως Αγίων Ασωμάτων) με τη δημιουργία επιπλέον χώρων για τους πεζούς, οι οποίες όμως δεν θα επηρεάσουν την κίνηση των οχημάτων, καθώς η οδός Ερμού παραμένει ανοιχτή στην κυκλοφορία.

Πηγή: skai.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις