Κορωνοϊός: Επτά τα κρούσματα - Σε εγρήγορση οι αρχές

Επιβεβαιώθηκαν άλλα τρία κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το πρώτο από τα νέα κρούσματα στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε το βράδυ του Σαββάτου και πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για γυναίκα εκπαιδευτικό που ζει στη Θεσσαλονίκη και είναι φίλη της 38χρονης η οποία ήταν η πρώτη που διαγνώστηκε με κορονοϊό στη χώρα μας.

Το δεύτερο αφορά Έλληνα, ο οποίος ταξίδεψε πρόσφατα σε πληττόμενη περιοχή της Ιταλίας και παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ.

Το τρίτο αφορά επίσης Έλληνα, στενή επαφή του τρίτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Αθήνας. Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

Μέχρι το Σάββατο τα κρούσματα ήταν τέσσερα, δύο στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη. Το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα ήταν αυτό της 38χρονης στη Θεσσαλονίκη και δεύτερο του 9χρονου γιου της. Το τρίτο κρούσμα εντοπίστηκε στην Αθήνα. Ήταν αυτό της 40χρονης από το Μαρούσι που νοσηλεύεται στο «Αττικόν». Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η 36χρονη, που ήταν το τέταρτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Σε εγρήγορση παραμένουν οι υγειονομικές αρχές στην Ελλάδα για τον κοροναϊό, μετά και την αύξηση των κρουσμάτων.

Η «ιχνηλάτηση» πιθανών νέων κρουσμάτων, βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς επιδιώκεται να ελεγχθεί το σύνολο των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Η κυβέρνηση και όλες οι υγειονομικές αρχές συνιστούν ψυχραιμία τονίζοντας ότι ο κοροναϊός είναι διαχειρίσιμος τη στιγμή που η χώρα μας είχε ξεκινήσει από νωρίς την προετοιμασία αλλά και την ενημέρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ.

Πηγή: news247.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις