Κορονοιός: Στα 144 τα θύματα – Κατέληξε 76χρονη στο ΝΙΜΙΤΣ

Ο κορονοϊός ανέβαζει τον αριθμό των νεκρών στη χώρα - Θα πραγματοποιηθεί και σήμερα Κυριακή ζωντανά η καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας

Κατέληξε σήμερα Κυριακή 3 Μαϊου 76χρονη από κορωνοϊό στο ΝΙΜΤΣ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα στους 144.

Τσιόδρας: Η βιταμίνη D φαίνεται ότι βοηθά την άμυνα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού

Στη σημασία της επάρκειας σε βιταμίνη D, που φαίνεται ότι συμβάλλει στην άμυνα κατά των λοιμώξεων του αναπνευστικού αναφέρθηκε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, επικαλούμενες έρευνες που δείχνουν ότι χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης σχετίζονται με βαρύτερη νόσο.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας, διαβεβαίωσε ότι τα συνήθη υπερτασικά φάρμακα δεν αυξάνουν την ευαισθησία στη μόλυνση από τον κορονοϊό, ούτε αυξάνουν τον κίνδυνο να αρρωστήσει ο χρήστης σοβαρά με την ασθένεια, επικαλούμενες τρεις μεγάλες έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο New England Journal of Medicine

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στα παιδιά, που αν και κινδυνεύουν λιγότερο από τη νόσο, μπορούν να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για να μην θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες, αλλά και στην άδεια των αμερικανικών αρχών για τη χρήση σε επείγουσα βάση του αντιϊικού φαρμάκου ρεμντεσιβίρη.

Πηγή: epiloges.tv

Περισσότερα σε Ειδήσεις