Κλειστή η Κατεχάκη από μετανάστες - Ουρές στην Υπηρεσία Ασύλου

Τεράστιες είναι οι ουρές που σχηματίζονται έξω από την Υπηρεσία Ασύλου επί της λεωφόρου Κατεχάκη από πρόσφυγες, μετανάστες κι αιτούντες άσυλο.

Πολλοί αιτούντες άσυλο κοιμηθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας έξω από την Υπηρεσία Ασύλου για να «πιάσουν θέση», ενώ δημιουργήθηκε κι ένταση όταν κάποιοι «νεοφερμένοι» πρόσφυγες και μετανάστες πήγαν να τους πάρουν τη θέση. Λόγω των αυστηρών μέτρων προφύλαξης κι ασφάλειας απέναντι στον νέο κορονοϊό, οι υπάλληλοι εξυπηρετούν τους αιτούντες από τα κάγκελα της εισόδου χωρίς να ανοίξουν τις πύλες της Υπηρεσίας.

Όπως μεταδίδει το Mega, ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης επέρριψε την ευθύνη για τον συνωστισμό στους μετανάστες, υποστηρίζοντας πως «8 στους 10 από τους πρόσφυγες και μετανάστες που συγκεντρώνονται, δεν θα έπρεπε να είναι εδώ».

Σημειώνεται ότι προκειμένου να μην επαναληφθούν τα σκηνικά συνωστισμού των προηγούμενων δύο ημερών, στο πεζοδρόμιο της Κατεχάκη, η Υπηρεσία Ασύλου ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 7 το πρωί και όχι στις 9 όπως ήταν προγραμματισμένο.

Διαβάστε επίσης: Απαγχονισμένος βρέθηκε ηλικιωμένος άνδρας

Πηγή: megatv.com

Περισσότερα σε Ειδήσεις