Επίσκεψη Τσιάρα σε Πρωτοδικείο: Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα στη Δικαιοσύνη, τα μέτρα τηρήθηκαν

Επίσκεψη στο Πρωτοδικείο της Αθήνας πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώσταντίνος Τσιάρας, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων αλλά και Υποθηκοφυλακείων.

Σε δήλωσή του ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι τα μέτρα προστασίας τηρήθηκαν από δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, σημειώνοντας ωστόσο ότι παρατηρήθηκαν κάποια μικρά προβλήματα. «Στο επόμενο χρονικό διάστημα θα κάνουμε τα επόμενα βήματα με σταθερότητα και ευθύνη δείχνοντας πραγματικά την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε για την επανένταξη όλων των διαδικασιών της ελληνικής Δικαιοσύνης στην κανονικότητα» επισήμανε ο κ. Τσιάρας αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το ρόλο της ατομικής ευθύνης στην τήρηση των μέτρων.

Αναλυτικά, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο Πρωτοδικείο της Αθήνας:

Την πρώτη μέρα της επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων, των πρωτοδικείων και των ειρηνοδικείων το συναλλασσόμενο με τις υπηρεσίες κοινό επέδειξε κατά την γνώμη μου πρωτόγνωρη υπευθυνότητα, ωριμότητα και βεβαίως συνέπεια ακολουθώντας πίστα τις οδηγίες για τη λήψη μέτρων ατομικής προστασίας από τον ΕΟΔΥ.

Τα μέτρα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα από δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της δημοτικής αστυνομίας και βεβαίως των ανθρώπων που εργάζονται στην ιδιωτική ασφάλεια.

Σήμερα έγινε ένα βήμα, ήταν το πρώτο βήμα. Ξέρουμε ότι υπήρξαν κάποια μικρά προβλήματα. Είμαστε όμως εδώ προκειμένου στο επόμενο χρονικό διάστημα να κάνουμε τα επόμενα βήματα με σταθερότητα και ευθύνη δείχνοντας πραγματικά την πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε για την επανένταξη όλων των διαδικασιών της ελληνικής Δικαιοσύνης στην κανονικότητα.

Εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του πολίτη και βεβαίως υπήρξε η ανταπόκριση που επιθυμούσαμε. Ταυτόχρονα με συνεννόηση με την ΚΕΔΕ και προκειμένου η δημοτική αστυνομία με τον τρόπο της να συνδράμει και από την άλλη πλευρά σας είναι γνωστό ότι έχουμε ανακοινώσει σαν υπουργείο Δικαιοσύνης ότι συμβάλαμε με το δικό μας τρόπο με ιδιωτικές εταιρίες security προκειμένου να διαφυλάξουμε την τάξη στα πρωτοδικεία, στα ειρηνοδικεία και βεβαίως στα υποθηκοφυλακεία.

Είναι λογικό ότι μετά από τόσες ημέρες απραξίας να υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μια πολύ μεγάλη ανάγκη από αριθμό συμπολιτών μας και αντιλαμβάνεται κανένας ότι όλα αυτά τα προβλήματα προκύπτουν κυρίως από αυτή τη μεγάλη και έντονη προσέλευση. Από εκεί και πέρα όμως έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναδείξουμε κυρίως το ρόλο της ατομικής ευθύνης του καθένα στην τήρηση των μέτρων, για τα οποία μας έχει μιλήσει και ο ΕΟΔΥ και η αρμόδια εθνική επιτροπή.

Όλα αυτά είναι προβλήματα τα οποία τα γνωρίζουμε ξέρετε όμως πάρα πολύ καλά ότι για να μπορέσουμε να κάνουμε τα επόμενα βήματα σαν κοινωνία πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον και από τη δική μας πλευρά τα απαραίτητα βήματα ώστε και οι δικές μας υποχρεώσεις μέσα από τα μέτρα ατομικής προστασίας να τηρούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: protothema.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις