Δήμος Αθηναίων: Ηλεκτρονικά πλέον πέντε δημοφιλή πιστοποιητικά (video)

Πλέον ο Δήμος Αθηναίων δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για πέντε πιστοποιητικά που έχουν την περισσότερη ζήτηση. Δεν θα χρειάζεται να επισκεφθούν αυτοπροσώπως τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Τα πιστοποιητικά είναι τα εξής

  • Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης
  • Πιστοποιητικό Γέννησης
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  • Πιστοποιητικό Εντοπιότητας
  • Πιστοποιητικό Ιθαγένειας
Πώς παίρνουμε τα πιστοποιητικά

Με χρήση των κωδικών taxisnet και με λίγα «κλικ» οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να αιτηθούν για τη βεβαίωση – πιστοποιητικό που επιθυμούν. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι κάθε χρόνο εκδίδονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων περίπου 180.000 ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και 170.000 πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, εντοπιότητας και ιθαγένειας.

Με την προσθήκη αυτών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών ο Δήμος Αθηναίων αντιμετωπίζει πλέον αποτελεσματικά ένα χρόνιο πρόβλημα και στέκεται δίπλα στους πολίτες κάνοντας χρήση σύγχρονων τεχνολογιών αιχμής. Στο ψηφιακό αποθετήριο του πολίτη θα ενσωματώνονται σταδιακά όλο και περισσότερες ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο Δήμος Αθηναίων έχει δώσει τη δυνατότητα διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στις ιδιοκτησίες των πολιτών και υποβολής αίτησης για χορήγηση βεβαίωσης περί μη οφειλής ΤΑΠ, που ήδη λειτουργούν με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία.

Το μήνυμα του Κώστα Μπακογιάννη

«Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η περιπέτεια κάναμε μία συμφωνία, εσείς σπίτια σας, εμείς εδώ για να κάνουμε τη δουλειά μας. Και αυτή τη συμφωνία θέλουμε να τη τηρήσουμε όχι γενικά και αφηρημένα, όχι στα λόγια, αλλά πρακτικά και ουσιαστικά. Αν μπείτε λοιπόν στο eservices.cityofathens.gr θα βρείτε μία νέα ψηφιακή πλατφόρμα με νέες ψηφιακές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα: Πιστοποιητικό γέννησης, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, πιστοποιητικό εντοπιότητας, πιστοποιητικό ιθαγένειας αλλά και ληξιαρχική πράξη γέννησης, είναι  δικά σας με ένα κλικ!

Για να έχουμε και μια εικόνα για το τι μιλάμε. Συνολικά ο Δήμος Αθηναίων εκδίδει 180.000, από το καθένα από αυτά κάθε χρόνο. Οι καιροί αλλάζουν, μαζί αλλάζουμε και εμείς. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε και πιστέψτε με, θα βγούμε από αυτή την κρίση δυνατότεροι».

Πέντε πιστοποιητικά από το σπίτι. Με λίγα κλικ, έρχονται οι υπηρεσίες μας εκεί που είσαι. Ο Δήμος Αθηναίων κάνει τη δουλειά του για να μείνετε όλοι εσείς σπίτι. https://eservices.cityofathens.gr/ #μένουμεσπίτι

Περισσότερα σε Ειδήσεις