Δήμος Αθηναίων: Επαναδιαγράμμιση εκατοντάδων διαβάσεων πεζών

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δυνατότητα που δίνουν οι περιορισμοί στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, εντατικοποιεί τις παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της πόλης σε μια προσπάθεια να το κάνει πιο φιλικό και -κυρίως- πιο ασφαλές για όλους.

Στο πλαίσιο αυτό παράλληλα με τις εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις αυξάνονται και οι προγραμματισμένες παρεμβάσεις συντήρησης των διαβάσεων πεζών και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες με έμφαση στους δρόμους που βρίσκονται πέριξ των σχολικών συγκροτημάτων της Αθήνας.

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων το τελευταίο διάστημα έχουν προχωρήσει σε 195 διαγραμμίσεις διαβάσεων σε περίπου 70 δρόμους της πόλης ενώ μέχρι τα μέσα Μαΐου θα γίνουν πολλαπλές διαγραμμίσεις αποκλειστικά γύρω από σχολικά συγκροτήματα τα οποία παραμένουν κλειστά.

Η συντήρηση των διαγραμμίσεων γίνεται με το νέο πρωτόκολλο εργασιών που δίνει την δυνατότητα παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο τόσο στην διάρκεια της νύχτας όσο και της ημέρας τηρώντας απαρέγκλιτα τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας για τους εργαζόμενους του Δήμου Αθηναίων.

«Η δουλειά που γίνεται τώρα, έχει μεγάλη αξία για την επόμενη μέρα. Φροντίζουμε και περιποιούμαστε το δημόσιο χώρο της Αθήνας γιατί αυτόν θα απολαύσουμε όταν θα βγούμε από τα σπίτια μας, αυτός θα ορίζει και πάλι την καθημερινότητά μας. Τον κάνουμε καλύτερο» τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Βασίλη Αξιώτη τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκαν έργα σε εξέλιξη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις