Έχασε τη μάχη με τον κορονoϊό ο πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός

Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 78 ετών ο πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Κρεμαστινός, λόγω του κορονoϊού.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, όπως είχε αποκαλύψει το News2U, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις 26 Μαρτίου ενώ είχε γίνει γνωστό πως η κατάσταση της υγείας του ήταν σοβαρή και είχε κριθεί απαραίτητη η διασωλήνωσή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαίωσε μέσω Twitter και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ» έγραψε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Καθηγητής Ιατρικής και τ. Υπουργός Υγείας, υπηρέτησε το χώρο της Υγείας με αξιοπρέπεια και αίσθημα ευθύνης. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στο ΚΙΝΑΛ.

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) May 8, 2020

Ήταν Διευθυντής του Β’ Καρδιολογικού Τμήματος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου το 1993, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» το 2003, ενώ υπήρξε Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αλλά και Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής.

Υπήρξε διακεκριμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας και διακεκριμένο μέλος του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.

Εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου στις εκλογές των ετών 2000, 2009, 2012, και των δύο αναμετρήσεων του 2015.

Πηγή: news2u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις