Έτοιμη η νέα δομή Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων Χρηστών στην Αθήνα

Έτοιμη η νέα δομή Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων Χρηστών αστέγων στην Αθήνα.

Για τη νέα δομή μεταβατικής φιλοξενίας που δημιούργησαν, στο Ξενοδοχείο «ΙΟΝΙΣ», ο δήμος Αθηναίων με το Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), ενώνοντας τις δυνάμεις τους με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και στην οποία βρίσκουν στέγη και φροντίδα πολίτες που είναι άστεγοι και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού ή/και εξάρτησης από ψυχοδραστικές ουσίες, μίλησε ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ, Ψυχίατρος και Διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών, Χρίστος Χ. Λιάπης, στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1.

O Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «….ο COVID-19, κάποια στιγμή θα φύγει, οι εξαρτήσεις, όμως, θα μείνουν. Και πρέπει να είμαστε όλοι εκεί, ενωμένοι και αποτελεσματικοί, για την επόμενη ημέρα».

To πολυδύναμο κέντρο αστέγων θα περιλαμβάνει τρεις δομές: Ένα υπνωτήριο που είναι το πρώτο στάδιο για την φιλοξενία, ώστε οι άνθρωποι να μην κοιμούνται στο δρόμο, έναν ξενώνα φιλοξενίας και ένα κέντρο ημέρας για να έχουν τη δυνατότητα να απασχολούνται ή να βρίσκουν έναν χώρο συνάντησης κατά τη διάρκεια της ημέρας οι άστεγοι, ακόμη και αν δεν φιλοξενούνται στον ξενώνα ή στο υπνωτήριο.

Για τις ανάγκες λειτουργίας των δομών, ο ΚΥΑΔΑ θα γίνουν 40 προσλήψεις εποχικών για τέσσερις μήνες.

Θα περιλαμβάνονται δύο γιατροί, δύο ψυχολόγοι, οκτώ κοινωνικοί λειτουργοί, έξι νοσηλευτές, τέσσερις διοικητικοί υπάλληλοι, τέσσερις γενικών καθηκόντων, επτά υπαλλήλων καθαριότητας και επτά φυλάκων.

Πηγή: topontiki.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις